Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Σοκ προκαλεί δήλωση του υπουργού Υγείας για τους καρκινοπαθείς:

'Οι επείγουσες περιπτώσεις δέχονται θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία άσχετα από την ασφαλιστική κατάσταση του ασθενούς. Αλλά, ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν ο ασθενής βρίσκεται στα τελικά στάδια'...


IATRONET

Δεν έχει προηγούμενο η αντίδραση που προκάλεσε δήλωση του υπουργού Υγείας στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να έχει δηλώσει ότι 'ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν ο ασθενής βρίσκεται στα τελικά στάδια'!

Ακολούθησε μπαράζ αντιδράσεων από χρήστες του twitter, ορισμένοι εκ των οποίων του...εύχονταν 'ΨΟΦΟΣ με Ψ κεφαλαίο', ενώ άλλοι σχολίαζαν 'πόσο γλυκό παιχνίδι της μοίρας θα να νοσούσε με καρκίνο' ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος, πάντως, με παρέμβασή του στην εκπομπή της κ. Πόπης Τσαπανίδου διέψευσε ότι έκανε παρόμοια δήλωση.

Η αναφορά που φέρεται να έκανε στην αμερικανική εφημερίδα έχει ως εξής:

'Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας ήταν ήδη προβληματικό πριν από την κρίση, λόγω κακοδιαχείρισης και διαφθοράς.

Το κράτος μερικές φορές πλήρωνε τρεις με τέσσερις φορές παραπάνω από άλλες ευρωπαϊκές χώρες για ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα, με μεσάζοντες, γιατρούς και φαρμακεία να τσεπώνουν τη διαφορά.

Ελλείψεις

Αν τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις είναι επειδή δυσκολεύονται να ακολουθήσουν πιο λογικούς προϋπολογισμούς.

Οι επείγουσες περιπτώσεις δέχονται θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία άσχετα από την ασφαλιστική κατάσταση του ασθενούς.

Αλλά, ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν ο ασθενής βρίσκεται στα τελικά στάδια'.

4 σχόλια:

  1. Γνωρίζετε στην Ιατρική τι σημαίνει επείγουσα κατάσταση;

    Να σας υπενθυμήσω ότι επείγουσα κατάσταση αποτελεί εκείνη στην οποία κινδυνεύει άμεσα η ζωή του ασθενούς.

    Μιλάμε για οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, για μαζική πνευμονική εμβολή, για αιμορραγικό ή ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό ( ανάλογα με την έκτασή του ), για κρίση άσθματος, για αλλεργικό σοκ κτλ κτλ κτλ

    Ο καρκίνος αποτελεί μια δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια αλλά εφόσον ο ασθενής είναι σταθερός, δηλαδή ναι μεν φέρει την ασθένεια, αλλά δεν απειλείται άμεσα η ζωή του σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο γιατί δηλαδή

    "Δεν έχει προηγούμενο η αντίδραση που προκάλεσε δήλωση του υπουργού Υγείας στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

    Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να έχει δηλώσει ότι 'ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν ο ασθενής βρίσκεται στα τελικά στάδια'!".

    Καλό είναι να ενημερωνόμαστε πρώτα και μετά να διατυπώνουμε τις απόψεις μας.

    Μπορεί να έχει κάνει λάθη σαν υπουργός, να συμφωνώ ή να μην συμφωνώ σαν Ιατρός με τις αποφάσεις του, αλλά δεν μπορώ να καταλογίσω επιστημονικά ότι η παραπάνω δήλωσή του είναι επιστημονικά μη αποδεκτή.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ συνάδελφε έχεις δίκιο. Όταν όμως αυτός ο άνθρωπος έχει ρίξει στα σκ..ά ανθρώπους που κοπίασαν και κοπιάζουν, που άσπριζαν τα μαλλιά τους στην εφημερία απο τον αγώνα, που όλοι δεν είμαστε φακελάκηδες και που αποτιμά την εργασία τους στα 55 χρόνια τους στα 1000€ το μήνα, που δείχνει την κομπλεξική συχασιά του για το γιατρό όπως ο χρυσαυγίτης για τον πακιστανό , τι περιμένεις λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο οποιος εχει το προβλημα στο σπιτι του καταλαβαινει τις κουταμαρες που λενε στην κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενα κομπλεξικο με τους γιατρους εβαλαν οι αρχηγοι που ειναι οι κυριως υπευθυνοι,αλλα και τα αλλα κομματα τι θεση εχουν ας μας πουν καθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή