Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Στέλνουν τον Άδωνι για «αγροτικό» στις Βρυξέλλες;

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, φαίνεται πως σύντομα θα ολοκληρώσει τη θητεία του στην κυβέρνηση Σαμαρά, που όπως πολλοί καταγγέλλουν οδηγεί σε υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Αφού έφερε σε πέρας όλες τις δύσκολες αποστολές και αποδείχτηκε ο καλύτερος μαθητής της τρόικας, συγκεντρώνοντας και το βάρος της τεράστιας αγανάκτησης ασθενών, ασφαλισμένων, ανασφάλιστων, γιατρών και γενικά του ελληνικού λαού στο πρόσωπό του, οδεύει τώρα προς την «κολυμβήθρα» της ευρωβουλής.

Η φημολογία περί ένταξης του κ. Γεωργιάδη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές θεωρείται πλέον βεβαιότητα στα κεντρικά της Συγγρού, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr.

Το newsbomb.gr είχε αναγνώσει τα σημάδια εδώ και καιρό και είχε αναφερθεί στο θέμα σε προηγούμενα δημοσιεύματά του. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Γεωργιάδη για το αντίθετο, ο υπουργός Υγείας είχε έντονα απολογιστικό χαρακτήρα σε κάποιες πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ το πολυσυζητημένο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε θεωρηθεί ως πρόβα για το «χτίσιμο» διεθνών επαφών εν όψει μιας προοπτικής του στην ευρωβουλή.

Λίγο πριν από το Μάιο θα έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό και τις εκκρεμότητές του στο υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την επαναλειτουργία των πολυιατρείων στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Τι θα προσφέρει μια θητεία στο ευρωκοινοβούλιο στον κ. Γεωργιάδη; Θα απομακρυνθεί από το κεντρικό πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, όταν θα αρχίσουν να φαίνονται έντονα οι συνέπειες των μεταρρυθμίσεών του, σε βάρος των ασφαλισμένων. Η απόσταση και ο χρόνος –ως ο καλύτερος γιατρός- θεωρείται στη Συγγρού πως θα αμβλύνουν τις μελανές εντυπώσεις που έχει αφήσει ο υπουργός Υγείας στη συνείδηση του ελληνικού λαού, καθώς τώρα είναι από τους λιγότερο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης. Ίσως μάλιστα καταφέρει να επιστρέψει «ξεπλυμένος» από το έργο της καταγγελλόμενης υποβάθμισης της δημόσιας υγείας σε μερικά χρόνια από σήμερα, για να επανακάμψει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έθεσε θέμα «μετανάστευσής» του, αστειευόμενος με τον τροϊκανό Τόμσεν: «Εδώ η γυναίκα μου η Ευγενία μου λέει να πάρουμε τα παιδιά και να φύγουμε όλοι μαζί για την Αμερική. Έκανα τόσο πολλά στα θέματα Υγείας, τόσα που με βρίζουν οι μισοί Έλληνες και να μου λες ότι είσαι απογοητευμένος από εμένα; Καλύτερα στην Αμερική…» φέρεται να είπε. Φαίνεται πως η Αμερική θα γίνει Βρυξέλλες…

Read more: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου