Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η υποχρεωτική καταχώριση των προγραμματισμένων επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών

Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Δημήτριο Κοντό
Κηφισίας 39, Μαρούσι Αττικής
Αθήνα, 12.03.2014
Α.Π. 43345

Θέμα: «Η υποχρεωτική καταχώριση των προγραμματισμένων επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών»

Κύριε Πρόεδρε,

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΕΟΠΥΥ της 04.03.2014, πληροφορεί τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς για υποχρέωση τους να προβαίνουν σε ηλεκτρονική καταχώριση των προγραμματισμένων επισκέψεων για ολόκληρο τον μήνα. Η ανωτέρω δε διαδικασία θα θωρακίσει την αξιοπιστία και την συνέπεια των συμβεβλημένων ιατρών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο προαναφερθέν Δελτίο Τύπου.

Όπως ενημερωθήκαμε από πάρα πολλούς ιατρούς – μέλη μας, θα πρέπει να καταχωρούνται ο αριθμός μητρώου του βιβλιαρίου του ασθενή, το ΑΜΚΑ του και το τηλέφωνό του. Γίνεται σαφώς αντιληπτό ότι πρόκειται για μια δυσχερής και χρονοβόρα διαδικασία και για τον λόγο αυτό οι γιατροί διαμαρτύρονται έντονα, καθώς ούτε την πολυτέλεια του χρόνου διαθέτουν, αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα πλέον για να προσλάβουν γραμματέα.

Πέραν όμως των ανωτέρω αναφερθέντων, προκύπτει και ένα ακόμη καίριο ζήτημα που καθιστά ανεφάρμοστη ουσιαστικά την διαδικασία αυτή: υπάρχει πάντα ένας αριθμός έκτακτων επισκέψεων ασφαλισμένων ασθενών, οι οποίοι προσέρχονται στον συμβεβλημένο ιατρό, ο οποίος αριθμός βεβαίως δεν μπορεί να προβλεφθεί – καταχωρηθεί. Ως εκ τούτου από τα ανωτέρω συνάγεται ότι η εν λόγω διαδικασία ελέγχου των συμβεβλημένων ιατρών δεν είναι δόκιμη.

Είναι επιβεβλημένο λοιπόν να ανακληθεί η υποχρέωση αυτή προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, οι οποίοι έχουν ήδη επωμιστεί και όλους τους ασθενείς των πρώην πολυϊατρείων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

6 σχόλια:

  1. χανουν τα 5 και 10 Ε κε Πατουλη,μπραβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. [Όπως ενημερωθήκαμε από πάρα πολλούς ιατρούς – μέλη μας, θα πρέπει να καταχωρούνται ο αριθμός μητρώου του βιβλιαρίου του ασθενή, το ΑΜΚΑ του και το τηλέφωνό του]
    Πολύ χρονοβόρος διαδικασία μερικά δευτερόλεπτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είσαι πολύ γρήγορος θα έρθεις να κάνεις και τα δικά μου με το αζημίωτο φυσικά 2,22 λεπτά το δευτερόλεπτο 80 ευρώ την ώρα φαντάζομαι να το φτάσεις το 10ευρο στο 5λεπτο που θα τελειώσεις.

      Διαγραφή
  3. Υπαρχει λύση. Ως ιατροι του συστηματος να τους κλεινονται τα ραντεβου από ένα ενιαιο τηλεφωνικο κέντρο. Ετσι δε θα χρειαζονται και γραμματεα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩς ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ
      1]ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΗΜΕΡΑ.
      2]ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΧ 30 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, 10 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΖΗΤΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ; ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ;ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ;
      ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΑΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΑ.
      ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ[ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;]ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ.
      ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟ ΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ
      ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ BAR CODE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
      ΤΕΡΜΑ ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, ΤΗΛ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ
      ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΕ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΑΜΚΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

      Διαγραφή
  4. Ακριβώς έτσι γίνεται και στα "studios". Επειδή δεν υπάρχει χρόνος (ντύσιμο/γδύσιμο,μπάνιο,μακιγιάζ,ζαρτιέρες κ.τ.λ) τα r/v είναι ανώνυμα... (και φυσικα αποδείξεις δεν δίδονται, βεβαίως,βεβαίως........) Εύγε κ.κ. "αριστερέ" γ.γ..... 'Αξιος ο μισθός όλων σας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή