Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση- Δελτίο Τύπου (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΠΑΝΕΠ. ΝΟΣ. ΛΑΡΙΣΑΣ)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΠΓΝΛ

Στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΓΝΛ οι γιατροί διαπίστωσαν και αποφάσισαν τα παρακάτω :

Μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ, η αξιοπρέπεια χιλιάδων ανθρώπων δοκιμάζεται καθημερινά και δραματοποιείται η κατάσταση στο ΕΣΥ. Οι τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό και οι μηδενικές προσλήψεις σε συνδυασμό με τις μαζικές αποχωρήσεις, οδηγούν σε τραγική αποστελέχωση των νοσοκομείων.

Τα εφημεριακά πρότυπα όχι μόνο δε βασίζονται στις ανάγκες του πληθυσμού, αλλά πλέον δεν εκπληρώνουν ούτε την αυστηρή λογιστική τους προσέγγιση και οδηγούν σε απλήρωτη εργασίαγιατρών που συντελεί στην δημιουργία και το καύχημα πλεονασμάτων.

Οι γιατροί του ΕΣΥ του ΠΓΝΛ καταγγέλλουμε :

  • Την κατάργηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Τις μετακινήσεις και αποσπάσεις γιατρών και λοιπού προσωπικού που αποδυναμώνουν τις κλινικές και λειτουργούν ως επικοινωνιακά μπαλώματα, καθώς επιχειρούν να συγκαλύψουν τις πολιτικές μηδενικών προσλήψεων, βασανίζουν και τρομοκρατούν το προσωπικό.

  • Την επικινδυνότητα της εξουθενωτικής υπερωριακής εργασίας των γιατρών σε σχέση με την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου έναντι των ασθενών, που μεγεθύνεται από την άρνηση χορήγησης των ΡΕΠΟ όπως προβλέπονται από τη νομοθεσία, σε πολλά τμήματα του νοσοκομείου.
  • Την επικίνδυνη υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου με αποτέλεσμα κυλιόμενες ελλείψεις υλικών, επισφαλή και απλήρωτα προγράμματα εφημέρευσης, τεράστιες λίστες αναμονής για τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις.
  • Τις ατελείωτες λίστες αναμονής στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, που επιβαρύνονται μετά το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα την απερίγραπτη ταλαιπωρία των ασθενών.
  • Τις προτεινόμενες λύσεις της κυβέρνησης, που δεν είναι βέβαια οι απαραίτητες, για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου, προσλήψεις και η σωστά οργανωμένη κεντρική απρόσκοπτη διάθεση αναγκαίων υλικών αλλά προτάσεις όπως: Τα απογευματινά χειρουργεία με κάλυψη του κόστους από τους πολίτες που εμμέσως νομιμοποιεί το <<φακελάκι>> και καταργεί την ισόνομη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.
  • Την κατάλυση του κοινωνικού κράτους με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αντιμετώπιση των απόρων ασθενών και την επιδείνωση των Δεικτών Υγείας του πληθυσμού, όπως αυτό τονίζεται και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που μιλούν για ’’Τραγωδία της Υγείας των Ελλήνων’’ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου