Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Έκτακτη συνάντηση του Δ.Σ του ΙΣΑ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Κόκκινη γραμμή η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων

Κόκκινη γραμμή η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων

Τις κόκκινες γραμμές του ιατρικού κόσμου, προκειμένου να λειτουργήσει ένα αξιόπιστο και ισότιμο, για όλους τους πολίτες Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, έθεσε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ,στην σημερινή έκτακτη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα το Δ.Σ του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της συνάντησής του, με τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή Υπουργό Α. Μπέζα, διευκρίνισε ότι κόκκινη γραμμή για τον ιατρικό κόσμο, αποτελεί η σύναψη συλλογικών συμβάσεων κατά πράξη και περίπτωση υπό την αιγίδα του ΠΙΣ ,για όσους γιατρούς το επιθυμούν και ξεκαθάρισε την κάθετη αντίθεση του στην τρίμηνη παράταση των συμβάσεων. Η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε οτι πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η διαβούλευση με την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγματεύσεων για τις νέες συμβάσεις.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ζητούμε την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών και την δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με τους νέους γιατρούς προκειμένου να υπάρχει σε κάθε γωνιά της χώρας ο εξειδικευμένος γιατρός. Οι Μονάδες του ΠΕΔΥ πρέπει να λειτουργούν σε 24ωρη βάση επαρκώς στελεχωμένες και καλά οργανωμένες για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ασθενών. Είναι επίσης σημαντικό να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση των γιατρών που έχουν ενταχθεί στο σύστημα για να αναγνωρίσουν τα χρόνια της προϋπηρεσίας τους».

Ειδικότερα το ΔΣ του ΙΣΑ, έθεσε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τις εξής απαραίτητες προϋποθέσεις, για τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας :

συλλογικές συμβάσεις κατά πράξη και περίπτωση με κλειστούς προϋπολογισμούς που θα συνάψουν οι ιατρικοί Σύλλογοι με τον ΕΟΠΥΥ, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ

ισότιμη δυνατότητα συμμετοχής στις συμβάσεις σε όσους γιατρούς το επιθυμούν

αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση

ελεύθερη επιλογή γιατρού για όλους τους ασθενείς.

άμεση και αξιοκρατική αξιολόγηση της προϋπηρεσίας των γιατρών που έχουν ενταχθεί στο σύστημα.

Aκόμη το ΔΣ του ΙΣΑ ζήτησε να επισπευθεί η αποπληρωμή, των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών. Επιπρόσθετα έθεσε το κρίσιμο ζήτημα της άμεσης ένταξης στο ΕΣΥ, των γιατρών που έχουν επιλεχθεί για να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία καταρρέουν από την υποστελέχωση.

Η πολιτική Ηγεσία του ΥΥΚΑ δήλωσε ότι:

1) η αξιολόγηση των γιατρών των πολυιατρείων για ένταξη στο ΕΣΥ θα γίνει με κριτήρια του ΕΣΥ και χωρίς να ισχύει ο κλινικός έλεγχος. Η εισαγωγή τους στο σύστημα θα γίνει ανάλογα με τα χρόνια προυπηρεσίας στον ΕΟΠΥΥ.

2) Όσοι δεν εισαχθούν στο ΕΣΥ λόγω μη ικανοποιητικής αξιολόγησης θα μείνουν στην κατηγορία ΠΕ γιατρών-οδοντιατρων και θα παραμείνουν στο ΠΕΔΥ.

3) Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί εντός οκταμήνου.

4) Εντός του μηνός Απριλίου θα προκηρυχθούν θέσεις επικουρικών ιατρών διάρκειας ενός έτος.

Ο ΙΣΑ αγωνίζεται συλλογικά και ισότιμα για όλους τους γιατρούς μέλη του, ώστε να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές πλαίσιο εργασίας για τους λειτουργούς Υγείας, με αποκλειστικό γνώμονα το όφελος της υγείας του κάθε ασθενή πολίτη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

2 σχόλια:

  1. Και εγώ ζητώ το κράτος να φτιάξει σοβαρές πρωτοβάθμιες δομές υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ,πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης και να με αφήσουν ως ελεύθερο επαγγελματία στην ησυχία μου να κάνω την δουλειά μου, χωρίς κανενός είδους σύμβασης με έναν πτωχευμένο εργοδότη και μάλιστα με το καπέλωμα των αρχιλαμόγιων των ιατρικών συλλόγων.
    Δεν δικαιούνται να ομιλούν αυτοί που εκμεταλεύτηκαν τα ταμεία και τον κόσμο επί σειρά ετών.Συνεχίζουν να ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα γλιτώσουν την άθλια ύπαρξή τους,χωρίς να τους ενδιαφέρει ούτε ο άρρωστος ούτε αν θα πετύχει η όποια μεταρύθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή