Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΕΙΝΑΠ: Για τις εξετάσεις ειδικότητας και τις ιατρικές εταιρείες

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


Κοινοποίηση: Υφυπουργό Υγείας, κ. Μπέζα
Γ. Γ. Υπουργείου Υγείας, κ. Καλλίρη
Διοικητές 1ης & 2ης Υ.Πε, κ. Κοντοζαμάνη, κ. Ευδοκιμίδη
Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά 
ΠΙΣ
ΙΣΑ
ΙΣΠ
ΟΕΝΓΕ
Υγειονομικοί Συντάκτες

Αθήνα 5/3/2014

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ομόφωνα αποφασίζει ότι είναι κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετο στη μεθόδευση του υπό κατάθεσηΣχεδίου Νόμου του Υπουργείου, σχετικά με τις Ιατρικές Εταιρείες.

Οι επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά και αυτόνομα και όχι να μετατραπούν σε κρατικά όργανα με διορισμένα μέλη στις Διοικήσεις τους, και να παρεμβαίνουν αυθαίρετα στη λειτουργία του ΕΣΥ, αποδυναμώνοντας το ρόλο του ΚΕΣΥ.

Εκτός από απαράδεκτο είναι και φαιδρό στις σημερινές συνθήκες μαζικής μετανάστευσης των νέων γιατρών στο εξωτερικό να επανέρχονται σενάρια για εξετάσεις πριν από την έναρξη ειδικότητας.

Η Πολιτεία πρέπει να δώσει πρόσθετα κίνητρα για να μείνουν οι νέοι γιατροί στον τόπο τους, και όχι να καθιερώνει αντικίνητρα όπως οι εξετάσεις, σε μια περίοδο που οι περισσότερες λίστες αναμονής είναι άδειες.

Οι ειδικευμένοι γιατροί κρίνονται και αξιολογούνται καθημερινά από τους ασθενείς, καθώς και τακτικά από την υπηρεσία (οι γιατροί του ΕΣΥ), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Η καθιέρωση μιας νόθας «διά βίου» συλλογής «διδακτικών μονάδων», δεν εξυπηρετεί τίποτα ουσιαστικό παρά μόνο το γνωστό «πάρτι» διαφόρων αμφίβολης ποιότητας συνεδριακών διοργανώσεων.

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις επισημάνσεις που είχαμε κάνει όταν είχε πρωτοσυνταχθεί το εν λόγω κείμενο καιτώρα όπως και τότε ζητάμε την απόσυρσή του.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ     ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου