Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Βρούτσης: Τι είπε για ασφαλιστικά ταμεία, μισθούς και απολύσεις


Μια πρόταση που έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων και μια κυνική ομολογία του για τις «φάπες» που έφαγαν οι μισθωτοί προκαλούν σοκ!

«Ολοκληρώθηκε η καταγραφή όλων των ακινήτων των ασφαλιστικών ταμείων, που είναι ανεκτίμητης αξίας. Αυτά πρέπει να περάσουν σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία για να τα αξιοποιήσει». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης κατά τη συνεδρίαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) για ενημέρωση σε θέματα του τομέα ευθύνης του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΕΑ. Προφανώς ο κ. Βρούτσης λησμονεί τις περιπέτειες των ασφαλιστικών ταμείων με κάποιες χρηματιστηριακές.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα ασφαλιστικά, τις καθυστερήσεις και τις περικοπές στις συντάξεις, τα πρόστιμα για εργασιακές παραβάσεις και τα προβλήματα των επαγγελματιών στους τομείς αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι σύμβουλοι άσκησαν κριτική σε εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης για τους μικρομεσαίους και έθεσαν εξαρχής σειρά ερωτημάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Βρούτσης, αφού ανέπτυξε την πολιτική της κυβέρνησης για την απασχόληση και την ασφάλιση, απάντησε στα κύρια ερωτήματα που τέθηκαν. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Εγιναν μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας υπέρ των επιχειρήσεων, όπως μείωση μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μείωση κατώτατων μισθών, και γι' αυτό απαιτούμε συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τη νομιμότητα». Ομολογία που σοκάρει!

Συμμερίζεται το πρόβλημα με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΕ και τις προϋποθέσεις που το περιορίζουν, αλλά «δεν υπάρχει δυνατότητα επιδόματος σε όλους» τόνισε χαρακτηριστικά. «Ο νόμος για τις απολύσεις ήταν ανελαστικός και δεν επέτρεπε απολύσεις σε περίοδο κρίσης χωρίς έγκριση υπουργού. Καταργήθηκε αυτό και μεταφέρθηκε η ευθύνη στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, στο οποίο μετέχουν οι κοινωνικοί εταίροι και υπάρχει η δυνατότητα απολύσεων ανάλογα με την περίπτωση». Και ο νοών νοείτω... Τέλος, ανέφερε ότι είναι στόχος να μειωθεί κατά 5 μονάδες η εργοδοτική εισφορά προς το ΙΚΑ.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου