Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο πόλεμος του ελέγχου: Στα κάγκελα οι ιδιώτες γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ


Αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες για τον ιατρικό- κλινικό και οικονομικό έλεγχο των απαιτήσεών τους από τον ΕΟΠΥΥ οι 6100 πάροχοι ανοιχτής περίθαλψης.

ΙΑΤROPEDIA

Τι είπε σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα εργαστηριακοί γιατροί, φυσιοθεραπευτές αλλά και άλλες ειδικότητες γιατρών δεν προτίθενται να αναλάβουν τα έξοδα ώστε να υπογράψουν με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες προκειμένου να προχωρήσει και η εκκαθάριση των απαιτήσεων τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Αντίθετα, οι έλεγχοι θα προχωρήσουν για τους παρόχους κλειστής περίθαλψης, οι οποίοι είναι περίπου 350 -κυρίως ιδιωτικές κλινικές, ψυχιατρικές κλινικές, προνοιακά ιδρύματα, μονάδες αιμοκάθαρσης, κλινικές ειδικού καθεστώτος- καθώς έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις για να προχωρήσουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες. 

Το θέμα συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος κατήγγειλε ότι, σε επανειλημμένες ερωτήσεις του να διαβιβαστούν στη Βουλή αντίγραφα των εκθέσεων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες παρόχους αλλά και επεξεργασμένα στοιχεία του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, δεν λαμβάνει απαντήσεις την ίδια ώρα που, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο ΕΟΠΥΥ αναρτά μόνο τις πληρωμές προς κλινικές χωρίς όμως να δίνει τα στοιχεία των κλινικών αυτών.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας επέμεινε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θέλει τους ελέγχους, γι΄ αυτό θέσπισε και το συγκεκριμένο πλαίσιο, το έργο αυτό όμως είχε προβλήματα κατά την εκκίνηση, τα οποία θα ξεπεραστούν και το όφελος θα είναι σημαντικό για το ελληνικό δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου