Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΟΕΝΓΕ: Διάτρητα τα πορίσματα των επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ




«Τη συγκάλυψη των εκρηκτικών προβλημάτων που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να υπηρετήσουν τις επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας» από την πλειονότητα των επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσης η ΟΕΝΓΕ.

Όπως επισημαίνεται απώτερος στόχος της ακολουθούμενης τακτικής είναι «ο Άδωνις Γεωργιάδης να ισχυρίζεται ότι όλα βαίνουν καλώς και οι μόνοι που ευθύνονται για τη δυσλειτουργία και τις διαμαρτυρίες των ασθενών και των συγγενών τους είναι οι κοπανατζήδες γιατροί και οι συνδικαλιστές».

Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι «οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, ενώ το πάρτι διαφθοράς στην υγεία διαιωνίζεται, αυτοί επιδίδονται σε αχυρένιους ελέγχους συλλαμβάνοντας γαύρους και αφήνοντας τους καρχαρίες να κολυμπούν ελεύθερα».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για ελλείψεις στα νοσοκομεία τόσο σε υλικό όσο και σε ιατρικό, νοσηλευτικό, εργαστηριακό προσωπικό, την ώρα που αυξάνονται οι διορισμοί επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ.

Ακόμη η ΟΕΝΓΕ «μετά τους περιβόητους «ελέγχους» στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και αρκετά ακόμη Νοσοκομεία αποκλειστικά για την αναζήτηση και τον διασυρμό των εφημερευόντων γιατρών» κάνει λόγο για «νέο κραυγαλέο κρούσμα αυθαιρεσίας, με πειθαρχική παραπομπή γιατρών που συμμετείχαν σε Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών, των οποίων οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ ενοχοποίησαν την γνώμη και την κρίση τους».

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την συμπαράστασή της στον Σάκη Παπαδόπουλο, μέλος στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, τον οποίο αφορά και προσωπικά η πειθαρχική παραπομπή και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να σταματήσει να αξιοποιεί το ΣΕΥΥΠ ως μακρύ χέρι των πολιτικών της επιλογών και σκοπιμοτήτων, διασύροντας συλλήβδην τους γιατρούς του δημόσιου τομέα υγείας».

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου