Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ηχηρή καταδίκη της πολιτικής υγείας του Α. Γεωργιάδη


Υποβάθμιση των δωρεάν παροχών υγείας βλέπουν οι πολίτες στις μεταρρυθμίσεις του κ. Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι δεν πείθει τους πολίτες, όταν ισχυρίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί με τις οδηγίες της τρόικα, γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού.

Το προσωρινό «λουκέτο» στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, οι τεράστιες αναμονές στα εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα των νοσοκομείων, οι ανασφάλιστοι που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαμακευτική περίθαλψη, είναι η πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά χιλιάδες Έλληνες.

Ο κ. Γεωργιάδης πάντα βρίσκει να καταλογίσει κάτι σε όλους όσοι αντιδρούν στην πολιτική του. Παλιότερα είχε χαρακτηρίσει τζαμπατζήδες αυτούς που ζητούσαν κατάργηση του 25ευρου, τώρα κατηγορεί για προεκλογικά τερτίπια τους κατοίκους ελληνικών νησιών που διαμαρτύρονται για τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Στο δημοψήφισμα του newsbomb.gr πήραν μέρος 5.678 άνθρωποι, για να απαντήσουν στο ερώτημα: «Το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ είναι η τελευταία εξέλιξη στο πολυτάραχο τοπίο της δημόσιας υγείας. Συμφωνείτε με την ασκούμενη πολιτική του υπουργείου Υγείας;».

Η μεγάλη πλειοψηφία, σε ποσοστό 77%, απάντησε ότι διαφωνεί, γιατί υποβαθμίζονται οι δωρεάν παροχές υγείας προς τους πολίτες.

Το 21,22% θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του τομέα της Υγείας, ενώ ένα 1,78% δεν τοποθετείται στο θέμα.

Για μία ακόμα φορά, οι πολίτες καταδικάζουν ηχηρά την πολιτική του υπουργού Υγείας, ο οποίος ίσως κάποια στιγμή θα έπρεπε να αναλογιστεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού, που βλέπει συνεχώς να περικόπτονται δημόσιες δαπάνες για την υγεία και να επωμίζεται αυτός το βάρος για την αναγκαία ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου