Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στα Δικαστήρια διεκδικώντας τις θέσεις τους



Η δικαστική διαμάχη μεταξύ γιατρών του ΕΟΠΥΥ και ηγεσίας του υπουργείου Υγείας καθώς και διοίκησης του ΕΟΠΥΥ μόλις άρχισε και όπως φαίνεται θα διαρκέσει πολύ και θα έχει ενδιαφέρον.

Οι γιατροί το είπαν και το έκαναν: οι μαζικές προσφυγές είναι ήδη γεγονός και μάλιστα για πολλαπλά ζητήματα. Με απόφαση δικαστηρίου ανοίγει όπως φαίνεται ο δρόμος για επαναπρόσληψη γιατρών του ΕΟΠΥΥ στις νέες θέσεις του καινούριου φορέα του ΠΕΔΥ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατροί πέτυχαν ήδη μία μικρή αλλά όχι ευκαταφρόνητη νίκη: κέρδισαν την χορήγηση προσωρινής διαταγής με την υποχρέωση ο νέος φορέας (ΠΕΔΥ) να απασχολήσει τους γιατρούς μέχρι την συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει το ιατρικό σώμα. Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4, 7 και 8 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστορία αυτή εμπλέκονται πολλοί δικηγόροι και έχει σίγουρα ενδιαφέρον τόσο για τα νομικά όσο και για τα ιατρικά χρονικά.

Ο πρόεδρος Συλλόγου Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ) Αττικής κ. Παναγιώτης Ψυχάρης σχολιάζοντας την υπόθεση αυτή, χρησιμοποιεί ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των ιατρών που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη για την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις του νέου φορέα, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχει εμπλακεί μεγάλος αριθμός δικηγόρων.

Αναφέρει ακόμη, ότι "το μόνο που επιζητά η ιατρική κοινότητα τώρα, είναι να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση και να υπάρξει επιτέλους αλλαγή και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να μπορέσουμε να σωθούμε και να ανασάνουμε από τον μεσαίωνα της υγείας και της περίθαλψης τον οποίο βιώνουμε ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου