Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Σε προσωρινή λειτουργία οι Υγειονομικές Επιτροπές

Στις επτά Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αττική και στην μία της Θεσσαλονίκης, συστάθηκαν και λειτουργούν πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές.


IATRONET. Ξεκινά από την Τρίτη η προσωρινή λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών του ΕΟΠΥΥ, μέχρι να ανοίξουν τις πόρτες τους οι δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι επιτροπές εξετάζουν αιτήματα των ασφαλισμένων για τη χορήγηση πάσης φύσης αναρρωτικών αδειών, τα εκκρεμούντα αιτήματα, καθώς και τα νέα αιτήματα που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας των επιτροπών.

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής:

Στις επτά Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αττική και στην μία της Θεσσαλονίκης, συστάθηκαν και λειτουργούν πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές.

Συνεδριάζουν καθημερινά, εξετάζοντας κατά προτεραιότητα τις εκκρεμότητες που παρέλαβαν από τις Μονάδες Υγείας.

Οι 57 Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, εκτός από τα εκκρεμή αιτήματα των μονάδων Υγείας που ήδη έχουν παραλάβει, παραλαμβάνουν και νέα αιτήματα ασφαλισμένων, που αφορούν τα παραπάνω θέματα.
Αναρρωτικές

Αιτήματα νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου για χορήγηση αναρρωτικών αδειών σε μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι κατά τη μονιμοποίησή τους διατήρησαν την υγειονομική ασφάλιση του ΙΚΑ, εξετάζονται από τις επιτροπές του ΕΟΠΥΥ για το μεταβατικό στάδιο και μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ.

Τα θέματα που εξετάζουν οι Υγειονομικές Επιτροπές αφορούν πάσης φύσεως αναρρωτικές άδειες, χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε τέκνα - μέλη οικογένειας λόγω ανικανότητας για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα και πιθανά εκκρεμούντα αιτήματα για χορήγηση πρόσθετων ειδών - μηχανημάτων αποκατάστασης.

Αιτήματα για συνεχιζόμενη θεραπεία δεν εξετάζονται, αλλά χορηγούνται από τον θεράποντα γιατρό και θεωρούνται από τον ελεγκτή γιατρό του ΕΟΠΥΥ για το μεταβατικό στάδιο ή όπως αλλιώς οριστεί από το ΙΚΑ.
Έγκυες

Σε ό,τι αφορά τις εγκύους ασφαλισμένες, για την έγκριση αναρρωτικών αδειών, ακολουθείται η διαδικασία που διέπει όλες τις υπόλοιπες αναρρωτικές, δηλαδή εξετάζονται από Υγειονομική Επιτροπή για το μεταβατικό στάδιο μέχρι να οριστεί διαφορετική διαδικασία από το ΙΚΑ.

Οι έγκυες μπορούν να λαμβάνουν Βεβαιώσεις Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού από μαιευτήρες – γυναικολόγους των κρατικών νοσοκομείων, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι μη συμβεβλημένους (ιδιώτες) χωρίς έγκριση ελεγκτή.

Έργο των ελεγκτών είναι η έγκριση ή μη παροχών (οπτικά, φυσικοθεραπείες, ειδική αγωγή), όπως αυτές ορίζονται από τον ενιαίο κανονισμό παροχών Υγείας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνσηd7.t4@eopyy.gov.gr.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου