Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση από συνάντηση με Υπ. Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα




Αθήνα, 05/03/2014

Ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε ότι το πρωί της χθεσινής ημέρας Τρίτη 04/03/2014, το Προεδρείο του Συνδέσμου μας συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα για να εκθέσει την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μονάδες που δραστηριοποιούνται στην εργαστηριακή ιατρική της Π.Φ.Υ., μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας για την εφαρμογή του μέτρου της αυτόματης επιστροφής δαπανών έτους 2013 (rebate/claw back) και να του ζητήσει την αύξηση των κονδυλίων που αφορούν των κωδικό μας (Κ.Α.Ε. 0671.01) για την χρονιά που πέρασε, έτσι ώστε να μειωθεί το ποσοστό της αυτόματης επιστροφής από τους παρόχους το οποίο κυμαίνεται από 35% έως 50% και το οποίο εάν εφαρμοστεί με τον τρόπο που το έχουν εξαγγείλει, χωρίς να λαμβάνει μέριμνα για την προστασία των έντιμων και ευσυνείδητα παρόχων με το δίκαιο τρόπο που έχουμε επανειλημμένα υποδείξει, είναι απαγορευτικό για τη συνέχιση της λειτουργίας όλων όσων δραστηριοποιούνται στον εργαστηριακό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ο Υπουργός Οικονομικών με ευγένεια και ειλικρίνεια μας απάντησε ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση η τήρηση του προϋπολογισμού όλων των φορέων της Κυβέρνησης και ότι θα προσπαθήσει μετακυλίοντας μέσα στο 2014 αυτήν την υποχρέωση που μας δημιούργησαν, να διευκολύνει με διάφορους τρόπους την αποπληρωμή της.


Η κατάσταση καθίσταται πλέον τραγική, το μέλλον των μονάδων μας είναι αβέβαιο και εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας το σχέδιο της νέας σύμβασης που προτείνει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. χωρίς να αντιδράσουμε συνολικά, συλλογικά και οργανωμένα η καταστροφή μας είναι πλέον αναπόφευκτη και ας πιστεύουν κάποιοι ανόητοι ότι μόνοι τους θα μπορέσουν να τα καταφέρουν.

Σας επισυνάπτουμε το υπόμνημα που παραδώσαμε στον Υπουργό Οικονομικών, στο οποίο αναδεικνύουμε το λάθος που πάει να συντελεσθεί, δηλαδή την χρεοκοπία των ιδιωτών παρόχων διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίοι είναι πλέον σχεδόν οι μόνοι που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία μας.



Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας


Δρ Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος         Βιοχημικός

2 σχόλια:

  1. μεχρι τον Ιουνιο θα εχετε κλεισει τουλαχιστον οι μισοι... + το 1/3 που εχει κλεισει αλλα ακομη
    πεταει τον αετο του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανόητοι ήταν όσοι επελεξαν να συνάψουν συμβάσεις μ έναν εξής ορισμού χρεοκοπημένο οργανισμό
    νομίζοντας ότι έπιασαν τη καλή . Έφεραν λοιπόν σ αδιέξοδο τον εαυτό τους αλλά κ τους υπόλοιπους που δεν δέχτηκαν τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του εοπυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή