Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Πατούλης: ο πολίτης οδηγείται στην αυτοθεραπεία

Στόχος της πολιτικής του Άδωνι Γεωργιάδη είναι να συρρικνωθούν τα Κέντρα Υγείας και τελικά μέσα από την μεταρρύθμιση και την θέσπιση του πλαφόν συνταγογράφησης να οδηγηθούν οι έλληνες στην αυτοθεραπεία.

Πατούλης: ο πολίτης οδηγείται στην αυτοθεραπεία Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο Mega στο πρωί της Καθαράς Δευτέρας.
Ο ασφαλισμένος με όλο αυτό το αλαλούμ, συνέχισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, θα πηγαίνει να αγοράσει το φάρμακό του μόνος του, είτε από το φαρμακείο, είτε από το Σούπερ Μάρκετ. Αυτό όμως είναι Δημόσια Υγεία. 
Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, επανέλαβε ο κ. Πατούλης, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν είναι τελικά καλλίτερο για έναν ασφαλισμένο να επισκεφθεί έναν συμβεβλημένο ή έναν γιατρό του ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος του ΙΣΑ απάντησε ότι κανείς δεν ξέρει και εμείς οι ίδιοι γιατροί δεν γνωρίζουμε πλέον τι είναι σωστό. Δεν υπάρχει ένα κείμενο μεταξύ κυβέρνησης και ιατρικής κοινότητας που να έχει συμφωνηθεί και να ξέρουμε τι θα ακολουθήσουμε.

Επίσης ο κ. Πατούλης πρότεινε να δημιουργηθεί μία κάρτα υγείας και η συμμετοχή του ασφαλισμένου στις υπηρεσίες υγείας να βγαίνει ανάλογα με τα εισοδήματά του, διότι στόχος μας πάντα πρέπει να είναι ο φτωχός και ο ανασφάλιστος, είπε. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, υποστήριξε για ακόμη μία φορά, ότι η πολιτική καθιέρωσης του 5 ευρου δεν είναι δική του αλλά του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε ότι για την απλή συνταγογράφηση και για δωρεάν υπηρεσίες υγείας, ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επισκέπτεται τον συμβεβλημένο και τον οικογενειακό γιατρό.
Πάντως ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τα πολυιατρεία να πάρουν την συνταγογράφηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου