Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΙΣΑ: να ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος για τις πληρωμές των παρόχων



Την άμεση έναρξη των διαδικασιών ελέγχου προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές των παρόχων υγείας από τον ΕΟΠΥΥ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ωστόσο πάγια θέση του ΙΣΑ είναι ότι ο ιατρικός έλεγχος θα πρέπει να διεξάγεται από τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ και το προσωπικό του και όχι από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες και μάλιστα με επιβάρυνση των γιατρών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη «ο ΕΟΠΥΥ είναι ο καθ ύλης αρμόδιος τόσο για τη διενέργεια της εκκαθάρισης αλλά και για την ανάληψη της συνολικής δαπάνης ο οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρύνει τους γιατρούς. Ο έλεγχος των εν γένει δαπανών των γιατρών θα πρέπει να γίνεται με βάση τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα».

«Ο ιατρικός κόσμος», συνεχίζει ο ΙΣΑ, «παραμένει απλήρωτος για τα δεδουλευμένα του από τον Αύγουστο του 2013 ενώ συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αναμένουμε την αποστολή των συμβάσεων από τις ελεγκτικές εταιρίες προκειμένου να τεθούν υπόψη των μελών μας και της νομικής υπηρεσίας. Είναι αδιανόητο καταλήγει να αντιμετωπίζουμε σήμερα πρόβλημα λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να καταστήσει άμεσα ένα λειτουργικό και δίκαιο σύστημα ελέγχου. Απαιτούμε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες ελέγχου και να ξεκινήσει η αποπληρωμή των οφειλών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου