Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ενοχλημένο φέρεται το Μαξίμου για ΜΥΣΥΦΑ και έκθεση ΟΟΣΑ



Ενοχλημένο με την τακτική της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης να προχωρήσει σε απελευθέρωση της αγοράς των φαρμακείων και συγκεκριμένα των ΜΥΣΥΦΑ, εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στη φάση αυτή, όπου έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στα ελληνικά δημοσιονομικά ζητήματα, το να ανοίγουν θέματα όπως απελευθέρωση ΜΥΣΥΦΑ, βιβλίων και γάλακτος, δεν βοηθά καθόλου και μάλλον δημιουργεί ανισορροπία. Επιπλέον η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να υιοθετήσει τις προτάσεις αυτές, όσο και εάν φαίνεται αρχικά ότι θα ήθελε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την συγκεκριμένη έκθεση του ΟΟΣΑ την παρήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ άλλοτε, σε άλλες δηλαδή εκθέσεις του Οργανισμού για την Ελλάδα, δεν ετέθη θέμα απελευθέρωσης αυτών των αγορών και επαγγελμάτων.

Αναφορικά τώρα με τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, αυτές θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό, από την συνάντηση του Eurogroup στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Δευτέρας, όπου την χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, «μία αρνητική κατάληξη των συζητήσεων αναφορικά με τα θέματά μας στο Eurogroup, θα σηματοδοτήσει αυτομάτως την έναρξη μεγάλων και διαρκείας κινητοποιήσεων σε όλο τον κλάδο». Φυσικά δεν θα λέγαμε ότι κινδυνεύει η δόση των 8,8 δισ. ευρώ από μία συζήτηση για απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ, ωστόσο η κυβέρνηση δεν θα ήθελε στην χρονική αυτή στιγμή, να ανοίξει ένα ακόμη αρνητικό μέτωπο εναντίον της. Αρκετή φθορά της έφερε η τρίμηνη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και η φασαρία που δημιούργησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τον νέο φορέα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το ΠΕΔΥ και δεν θα ήθελε να χρεωθεί μία ακόμη αρνητική πρωτιά.

Σε κάθε περίπτωση, οι φαρμακοποιοί- οι οποίοι σημείωσαν ρεκόρ συμμετοχής στην πρώτη ημέρα της απεργίας- θα αποφασίσουν για το μέλλον τους την Τρίτη το μεσημέρι, στην συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Είναι όλα ανοικτά, τονίζει ο κ. Θεοδοσιάδης, προσθέτοντας ότι «θα ζυγίσουμε πολλά ζητήματα, αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι δεν έχουμε καμία εμμονή με τις απεργίες, αλλά όταν διακυβεύονται θέματα που σχετίζονται με την διαβίωσή μας και με την επιστημονική μας κατάρτιση, τότε τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή».

4 σχόλια:

  1. κράτος οπερέτα ! απο που και ως που ο φαρμακοπωλης με μια αιτηση στην νομαρχια για να παρει αδεια φαρμακειου ,ταυτοχρονα ειναι σαν αγοραζει μετοχές σε μια πετυχημένη επιχειρηση,γιατι μετα ελέω βασιλείας θα την μοσχοπουληση !!!! Πραγμα που δεν μπορει να το κανει ουτε ο δικηγόρος ,ούτε ο οικονομολογος ουτε ο γιατρός,ούτε πλεον οι ταξιτζηδες ουτε οι φορτηγατζήδες!. Φιλε μου πήρες συνταξη? πισω η αδεια στο κρατος! ασε που φοράνε και ποδιά στο φαρμακειο ,μην τυχον και τούς πιτσιλιση το κουτακι! Ασε που την πλειοψηφία τους έχουν και 2 υπαλλήλους ,τοοοσο δύσκολα τα φέρουν βόλτα!Στην ιταλια εχουν δοθει αδεισ σε φαρμακοποιουσς για τα λεγομενα παραφαρμακεια, πουλανε ολα τα αλλα εκτος απο φαρμακα,κρεμες ,τσοκαρα,μη συνταγογραφουμενα κ.λ.π. Γιατι οχι και στην ελλαδα! ,υπαρχουν ανεργοι φαρμακοποιοι ,που δεν εχουν τις εκατοντάδες χιλιαδες ευρω να αγορασουν αδεια φαρμακειου, νεες θέσεις εργασίας ,ενοικιάσεις χώρων ,πρόσληψη υπάλληλων κλπ. ΟΧΙ !!!!ολα στους ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ ,που πρόλαβαν και ανοιξαν φαρμακείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΠΩ.ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ!!!

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΠΡΑΒΟ .

      Διαγραφή
  2. Οι Φαρμακοποιοι πληρωνουν σε 1-2 μηνες και το κρατος τους πληρωνει σε 6 μηνες.Οι περισσοτεροι είναι χρεωμενοι και με δανεια. Στις πλατες τους κανει φαρμακευτικη πολιτικη το κρατος.Τα υπολοιπα είναι εξυπνακισμοι και προερχονται από ανθρώπους που δεν εχουν δωσει ουτε ένα Ε στο κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή