Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ούτε για συνταγές ακόμα στο ΠΕΔΥ! Συνεχίζουν τα προβλήματα με τα πολυϊατρεία



Τελικά είτε άνοιξαν είτε δεν άνοιξαν μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει καθώς και πάλι στα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Θα χρειαστούν όπως φαίνεται αρκετές ημέρες ακόμη μέχρι να αποκατασταθεί έστω μια τυπική λειτουργία των πολυιατρείων καθώς σήμερα ούτε συνταγές δεν μπορούν να υπογράψουν οι γιατροί που απέμειναν στο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. 

Σε πολλές περιπτώσεις τα ΦΕΚ για τον διορισμό των γιατρών δεν έχουν εκδοθεί καν ενώ σε πολλά πολυιατρεία δεν υπάρχουν ακόμη ούτε οι απαραίτητες σφραγίδες. Συνέπεια είναι σε καθημερινή βάση να πηγαίνουν ασθενείς για να εξυπηρετηθούν και να φεύγουν άπραγοι. 

Και βέβαια όλα δείχνουν ότι οι μονάδες υγείας θα υποβαθμιστούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα και τελικά είναι άγνωστο ποιους ασφαλισμένους θα εξυπηρετούν.

Άλλωστε πλέον και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται πως σε αυτή τη φάση θα μπορούν να χορηγούν μόνο συνταγές οι γιατροί. Δραστηριότητα που όπως φαίνεται θα κρατήσει πολύ καθώς ειδικότητες γιατρών δεν υπάρχουν ενώ τα κενά δεν έχουν καλυφθεί ακόμη και μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να διοριστούν οι περίπου 900 επικουρικοί γιατροί. 

Πάντως και ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι για να ολοκληρωθεί όλη η μεταρρύθμιση που έχει σχεδιάσει θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια. Μέχρι τότε, ποιος ζει ποιος πεθαίνει...

Πάντως ο κ.Γεωργιάδης διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι από τηνΠέμπτη 27 Μαρτίου σταδιακά οι ασθενείς θα μπορούν να πηγαίνουν για συνταγογράφηση στα πολυιατρεία καθώς σιγά σιγά η διαδικασία ολοκληρώνεται.

1 σχόλιο:

  1. Ας ειναι καλά οι συνδικαλισταδες που παρότρυναν τους γιατρούς να κάνουν όλοι αίτηση στο Πεδυ.Φανταστητε να είχαν κάνει αίτηση μόνο 1000 γιατροι. Θα είχε καταρρεύσει το σχέδιο του Αδωνη,αλλά οι συνδικαλιστές επειδή θέλουν τους πελάτες τους για άλλη μια φορά πήραν στο λαιμό τους τους γιατρούς του εοπυυ.Ασε που νοιάζονται μόνο για όσους έμειναν μέσα για εμάς που περιμένουμε την σύμβαση δεν ενδιαφέρονται καθόλου,λογικό αφού δεν είμαστε πια πελάτες τους.Ντροπη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή