Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αυτήν την καρέκλα ποιος θα την πάρει; Τα σενάρια αποχώρησης Άδωνι και οι «μνηστήρες»



Γράφει: Δωροθέα Γαληνού - ΗΕΑLTH REPORT

Όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές τόσο φουντώνουν τα σενάρια αποχώρησης του Άδωνις Γεωργιάδη από το υπουργείο Υγείας. 

Ουρές …στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν τις τελευταίες ημέρες υποψήφιοι για τη θέση του υπουργού Υγείας. Όλα δείχνουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα αποχωρήσει σύντομα από την οδό Αριστοτέλους καθώς όπως λένε και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης… επιτέλεσε το έργο του για την απομάκρυνση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ενώ έκλεισε και με συνοπτικές διαδικασίες το παλιό ΙΚΑ που χρόνια τώρα …μούχλιαζε χωρίς να μπορεί κανείς να το πειράξει.

Τα σενάρια θέλουν τον υπουργό Υγείας να μετακινείται στο Ευρωψηφοδέλτιο για να σηκώσει τα ..βάρη της παράταξης λόγω της υπερέκθεσής του στα media το τελευταίο διάστημα. Κάτι όμως που ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν επιθυμεί με τίποτα, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του healthreport.gr. Μάλιστα όπως λένε με τη δέουσα μυστικοπάθεια στενοί του συνεργάτες, κάθε φορά που χτυπά το «πορτοκαλί» τηλέφωνο τρέμει μήπως στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και του ζητήσει να πάει προς Βρυξέλλες μεριά…

Σε οποιονδήποτε άλλο του έκανε πρόταση από το κόμμα θα μπορούσε να αρνηθεί όχι όμως στον πρωθυπουργό, έλεγαν σε πηγαδάκια συνεργάτες του Άδωνι Γεωργιάδη τις τελευταίες ημέρες. 

Άλλωστε ο ίδιος θεωρεί ότι η μετακίνησή του στην Ευρωβουλή για 5 χρόνια είναι μάλλον δυσμενής μετάθεση.

Και όσο ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται σε αγωνία για το μέλλον του, πολλοί μνηστήρες της θέσης του κάνουν πάρτι και δημόσιες σχέσεις για να εγκατασταθούν στην οδό Αριστοτέλους. 

Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ήδη ο γιατρός Κώστας Μαρκόπουλος της ΝΔ αλλά και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος του ΠΑΣΟΚ. 

Ταυτόχρονα είναι πολλά στελέχη της δεύτερης γραμμής που καλοβλέπουν μια θέση υφυπουργού μέχρι τις γενικές βουλευτικές εκλογές που θα μπορούσε να τους δώσει πόντους στη συνέχεια στη μάχη του σταυρού. 

Βέβαια από το Μαξίμου διαμηνύουν πως ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει πάντα την τελευταία στιγμή τις επιλογές του. Ίσως όχι τυχαία. Είναι και ένας τρόπος για να ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα για τα επόμενα μέτρα που πιθανώς θα χρειαστούν…

1 σχόλιο:

  1. Ωραιο ρεπορτάζ κανετε.Λες και τοχει γραψει ο ιδιος ο Αδωνις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή