Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Δεν καταχωρούν τις επισκέψεις οι συμβεβλημένοι του ΕΟΠΥΥ

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM.GR

Επιφυλακτικοί στην ηλεκτρονική κατοχύρωση των ραντεβού εμφανίζονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Μικρός είναι ο αριθμός των συμβεβλημένων ιατρών, από τους περίπου 4400 που είναι στο σύνολο, οι οποίοι έχουν καταχωρήσει τις προγραμματισμένες εξετάσεις για το Μάρτιο αλλά και τον Απρίλιο, ενώ λίγοι περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν τις εκτελεσμένες εξετάσεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΠΥΥ.

Έτσι, έως εχθές είχαν καταχωρηθεί «10.132 προγραμματισμένες εξετάσεις από 539 Ιατρούς για τον Μάρτιο καθώς και 299.100 εκτελεσμένες εξετάσεις από 2397 ιατρούς. Για τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί 3.132 επισκέψεις από 79 ιατρούς».

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς, για την πλήρη διαφάνεια της διαδικασίας, να καταχωρούν μέσω eΔΑΠΥ, όλες προγραμματισμένες επισκέψεις τους, ώστε να ανακοινώνεται στη συνέχεια μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού τα διαθέσιμα ραντεβού ανά ιατρό και ανά μήνα. 

Οι ασφαλισμένοι γθα πρέπει να δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία τους, δηλαδή ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, αριθμό Μητρώου Ασφάλισης και τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα. 

«Η πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ιατρούς, προκειμένου να διασφαλίσουν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, φαρμακευτική περίθαλψη και παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις τους αποτελεί προτεραιότητα για τον ΕΟΠΥΥ. Για το λόγο αυτό εφαρμόζει το σύστημα καταχώρησης των προγραμματισμένων ραντεβού για να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι εάν οι συμβεβλημένοι ιατροί έχουν κλείσει ή όχι τις 400 επισκέψεις», αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ. Πάντως, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρασχεθεί η δυνατότητα και για τους ασφαλισμένους, μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, www.eopyy.gr

2 σχόλια:

  1. Αφου οι συμβασεις ληγουν 31 μαρτιου πως γινεται να κλεινονται ραντεβου για τον απριλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει νακοινωθει πως θα δοθει παραταση στις "συμβασεις" εως τελος Ιουνιου. Δεν ειναι λοιπον εκει το προβλημα. Το προβλημα ειναι εαν οι συναδελφοι "συμβεβλημενοι" αποδεχτουν να συνεχισουν αυτη την ιδιοτυπη ομηρια με τις δηθεν συμβασεις. Εαν τις αποδεχτουν τοτε πραγματι θα πρεπει να καταχωρουν τα ραντεβου τους μεχρι και τον Ιουνιο....

      Διαγραφή