Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Με 900 επικουρικούς το ΕΣΥ-ΠΕΔΥ και με 2500 συμβεβλημένους ο ΕΟΠΥΥ

Με 900 επικουρικούς γιατρούς θα στελεχωθούν τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, ενώ στον κατάλογο των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα προστεθούν άλλοι 2.500 γιατροί.

Στα νούμερα αυτά καταλήγει μέχρι στιγμή το υπουργείο Υγείας, με βάση τους σχεδιασμούς που γίνονται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι πρώην γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα ενταχθούν στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ θα κριθούν έως το τέλος του έτους για τη θέση μόνιμου γιατρού και για την πλήρωση των κενών θέσεων στα πολυιατρεία θα προσληφθούν 900 επικουρικοί γιατροί, ενώ ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν και πρώην συμβασιούχοι έργου.

Σε ότι αφορά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δεν έκαναν αίτηση για το ΕΣΥ-ΠΕΔΥ, θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.
Άλλωστε, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους υπάρχοντες συμβεβλημένους γιατρούς, η σύμβαση των οποίων λήγει στο τέλος Μαρτίου, αλλά θα δοθεί τρίμηνη παράταση, με 200 επισκέψεις το μήνα.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας εξετάζει και την πιθανότητα να δοθούν επιπλέον κίνητρα σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές.

8 σχόλια:

  1. Είμαι νέος γιατρός και θέλω να συμβληθώ με τον ΕΟΠΥΥ. Θα έχω τη δυνατότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξεκινας καλα

      Διαγραφή
    2. Πώς να ξεκινήσω βρε συνάδελφε, έχεις καμιά ιδέα? Δεν έχω πρόσβαση στον Εοπυυ είμαι νέος, δεν με ξέρει ακόμα ο κόσμος, έχω οικογένεια, θέλω και εγώ να δουλέψω. Τι να κάνω?

      Διαγραφή
    3. Βρες έναν ικατζή που μετεξελήχθηκε σε εοπυτζή.Κατέγραψε με κάθε λεπτομέρια τον τρόπο δουλειάς του,το πώς φέρεται και το πώς κινείται.Μετά προσπάθησε να μην κάνεις τίποτε από όλα αυτά.Έτσι να ξεκινήσεις.

      Διαγραφή
  2. Εσυ νέε γιατρέ δεν χώρας στην Ελλάδα, πάρτο χαμπάρι , τα κουκιά είναι μοιρασμένα και δικά μας, αν είσαι καλός ξενιτεψου, αν όχι γλειψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ασφαλέστερο αλλά δυσκολότερο ξεκίνημα είναι να κάνεις καλά τη δουλειά σου και να αμοίβεσαι γι'αυτό . Θα γίνεις γνωστός όχι ως άλλη μια γωνία παροχής τζαμπα ιατρικών υπηρεσιών αλλά ως γιατρο΄ς που εξετάζεις , βάζεις διάγνωση. δινεις ή προτείνεις θεραπεία σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ειδικότητάς σου. Με ένα ιατρείο μαζικής προσέλευσης μόνο συνταγογράφηση θα κάνεις και μόλις το τζάμπα ή το φθηνότερο βρεθεί αλλού, όλοι οι ασθενείς σου θα πάνε στο νέο τζάμπα. Αργή διαδικασία αλλά θα έχεις ασθενείς για μια ζωη.
    Ειμαι νέος ιατρος οχι του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο συνάδελφος αρχικά ρώτησε κάτι. Αν δεν κάνω λάθος δε ζήτησε την γνώμη μας για το αν θα πρέπει ή όχι να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ. Αν γνωρίζει κανείς ας του απαντήσει σε αυτό που ρώτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή