Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ο ΕΟΠΥΥ πλήρωσε 823.000 ευρώ, αλλά δεν λέει σε ποιον!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΓΕΩΡΠΑ∆Η ΚΑΙ ∆ΙΟΙΚΗΣΗ TOY ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 
Κώστας Πουλακίδας - ΑΥΓΗ 

» Απηύδησε και το ΠΑΣΟΚ µε το «κόλπα» του Αδωνι Γεωργιάδη και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ στις πληρωµές των νοσοκοµείων ύστερα από τη νοµοθέτηση του οικονοµικού και ιατρικού ελέγχου. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε χθες στη Βουλή απόφαση του ΕΟΠΥΥ από τη «διαύγεια», όπου αναφέρει ότι πλήρωσε 823.000 ευρώ σε νοσοκοµείο ιδιωτικού δικαίου, αλλά δεν λέει σε ποιο νοσοκοµείο! «Υπάρχει κάποιο θέµα που δεν επιτρέπει να λέει ο ΕΟΠΥΥ ποιον κύριο κλινικάρχη, µεγάλο ή µικρό, πληρώνει;», αναρωτήθηκε και τόνισε πως «υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από τον έλεγχο χάνονται -από µη νόµιµες διαδικασίες στον ΕΟΠΥΥ και τιµολόγια- πάνω από 150 εκατ. ευρώ». 

To πρόβληµα έχει προκύψει από τον Ιούλιο και ακόµη δεν έχει επιλυθεί. Τότε θεσπίσθηκε ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες στους παρόχους υγείας, αφού υπογραφεί σχετική σύµβαση. Όµως από το καλοκαίρι δεν έχουν υπογράψει οι 6.500 πάροχοι ανοικτής περίθαλψης, που διαµαρτύρονται για το υψηλό κόστος των ιδιωτικών εταιρειών, ενώ έχουν υπογράψει 350 πάροχοι κλειστής περίθαλψης. 

Ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας παραδέχθηκε ότι καθυστερεί ο οικονοµικός και ιατρικός έλεγχος προς τους ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας, µε αποτέλεσµα να καθυστερεί και n αποπληρωµή από τον ΕΟΠΥΥ. Ανακοίνωσε ότι θα εξαιρέσει ano τον ιδιωτικό οικονοµικό έλεγχο τους παρόχους ανοικτής περίθαλψης και ο οικονοµικός έλεγχος θα ανατεθεί στις περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ. 

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι n διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «είναι υπόλογη» και «απέδειξε ότι δεν είναι ο φερέγγυος συνοµιλητής». Ζήτηµα δηµιουργείται για τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τον πολιτικό προϊστάµενο, υπουργό Αδ. Γεωργιάδη, έπειτα από την καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ 06. Κωνστσντινόπουλου ότι ο οργανισµός; πληρώνει για εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα, xωpis όµως να ανακοινώνει τι ποσό και σε ποιον κλινικάρχη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου