Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ρόλο ελεγκτών ΕΟΠΥΥ. Περιμένουν στην ουρά 400 ασθενείς

Αποδυναμώνονται μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Με αποφάσεις των διοικητών των νοσοκομείων, ορίζονται νοσοκομειακοί γιατροί ως ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μέχρι να λειτουργήσουν οι υγειονομικές επιτροπές του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην απασχολούνται με το κλινικό τους έργο στα νοσοκομεία όπου υπηρετούν, αλλά ως γιατροί που πρέπει να ελέγξουν δικαιολογητικά και παραστατικά ασθενών προκειμένου να εγκρίνουν δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ορίστηκαν 22 ειδικευόμενοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα ασκούν συγκεκριμένο ελεγκτικό έργο μέχρι τον ορισμό εκ νέου Ελεγκτών-Ιατρών από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας επιμελητή Β’ Παθολογίας που εκτελούσε το ρόλο του ελεγκτή του ΕΟΠΥΥ, περίμεναν στην ουρά περίπου 400 άτομα.

Την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί περιγράφει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου στο εξώδικο που απέστειλε προς το Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Φώτη Βάββα.

Στο εξώδικο, οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν τον κ. Φ. Βάββα να ανακαλέσει την απόφαση του και δηλώνουν ότι θα προσφύγουν για την προστασία των νοσοκομειακών γιατρών στον Εισαγγελέα αλλά και στην Κοινωνική Επιθεώρηση για την απροκάλυπτη παραβίαση των συμβατικών όρων εργασίας τους. 

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου