Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΠΟΣΙΠΥ 28 03 2014 Ενημερωτικό Σημείωμα ( Συνάντηση στο Υπ. Υγείας )

Αθήνα,28/03/2014

Ενημερωτικό Σημείωμα


Σήμερα 28/03/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντ. Μπέζα, του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Δημ. Κοντού, του Προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Βοζίκη και εκπροσώπων της ΠΟΣΙΠΥ, της ΠΟΣΚΕ και του Π.Σ.Φ. υπό την αιγίδα του Π.Ι.Σ. που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Μιχ. Βλασταράκο.

Τέθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους κλάδους μας και πάρθηκαν κύριες αποφάσεις με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

Αποφασίστηκε :

1) Να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που λήγουν 30/04/2013 και επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση του Π.Ι.Σ. των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας καθώς και της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης ότι θα πρέπει να είναι συλλογικές από τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας υπό την αιγίδα του Π.Ι.Σ., κατά πράξη και περίπτωση από όσους συναδέλφους το επιθυμούν.

2) Η άμεση έκδοση εγκυκλίου για τις προϋποθέσεις αδειοδότησης ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου από 01/05/2014 από τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

3) Συνάντηση την προσεχή Πέμπτη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα προκειμένου να επιτραπεί η έκδοση πιστωτικών τιμολογίων για την χρήση του 2013 και για τα ποσά που αφορούν τα rebate και claw back.

4) Για την διευκόλυνση της ρευστότητας των παρόχων θα συνεκτιμηθεί στο 
Claw back του 2013 και το 10% των εκκαθαρίσεων του 2012 αθροιστικά, ρύθμιση η οποία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

5) Η πληρωμή του Ιανουαρίου του 2014 για τις εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και θα ακολουθήσει η πληρωμή του Φεβρουαρίου μέχρι τις 15 Μαΐου.

6) Η εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών συνταγογράφησης (Διαγνωστικά και Θεραπευτικά Πρωτόκολλα) θα γίνει μέχρι το τέλος Απριλίου και θα είναι προσβάσιμη στο διαδίκτυο σε χρήση κάθε γιατρού.

7) Για το θέμα των Ι.Ε.Ε. εκκρεμεί η αποστολή και των υπολοίπων προσφορών τους ώστε να μπορούμε να έχουμε όλα τα δεδομένα για τις οικονομικές μας εκτιμήσεις.

8) Τέλος, για την εφαρμογή του κλειστού προϋπολογισμού και δεδομένου ότι συμφωνήθηκε πως ό,τι εξέταση εκτελείται θα πληρώνεται θα συνεδριάσει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. άμεσα επιτροπή με τη συμμετοχή μας που εντός της προσεχούς εβδομάδας θα πρέπει να προτείνει λύσεις για την υλοποίηση των στόχων αυτών.

Ο Απρίλιος θα έχει για όλους τους παρόχους αυτές τις προϋποθέσεις.

Πρόθεση του Υπουργού Υγείας είναι τα claw back και rebate να μην εφαρμοστούν ποτέ στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου  Ι. Κλεινάκης

1 σχόλιο: