Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ούτε …20 γιατροί στα ΠΕΔΥ Ημαθίας



Με μόλις 19 γιατρούς θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την ερχόμενη εβδομάδα τα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στον νομό Ημαθίας (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφημερίδας ΛΑΟΣ-ΕΠΕΑ.


Οκτώ γιατροί έχουν κάνει αίτηση να λειτουργήσουν στο ΠΕΔΥ Βέροιας, έξι στης Νάουσας και πέντε στης Αλεξάνδρειας.

Ασφαλώς υπάρχει προβληματισμός ως προς τη λειτουργία των ΠΕΔΥ (στα οποία ανήκει το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και τα περιφερειακά ιατρεία) με μόλις 19 γιατρούς, την ώρα που επί ΕΟΠΥΥ υπήρχαν 56.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ΠΕΔΥ Βέροιας έχουν κάνει αίτηση οκτώ γιατροί στις ειδικότητες χειρουργικής, οδοντιατρικής, ψυχιατρικής, οφθαλμιατρικής, παθολογίας και ορθοπεδικής, ενώ για το ΠΕΔΥ Νάουσας ενδιαφέρθηκαν γυναικολόγος, παιδίατρος, οδοντίατρος, ορθοπεδικός και ουρολόγος.

Στο προβληματικό τοπίο που γεννάται στα ΠΕΔΥ, τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο, πρέπει να συνυπολογιστεί ότι τέλη Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις των 15 ιδιωτών γιατρών που συνεργάζονται με τον πρώην ΕΟΠΥΥ, με άγνωστη τη συνέχεια.

Με βάση τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας, τα ΠΕΔΥ (που θα λειτουργούν σε πρώτη φάση κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 7 το πρωί έως ως τις 7 το βράδυ) σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στελεχωθούν με προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών (αν και ακόμη δεν είναι γνωστά τα έσοδά τους), ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό έχει ήδη παρουσιαστεί στις θέσεις του στο νέο σύστημα.

Πηγή: Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου