Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ οι συμβεβλημένοι ιατροί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Λήγουν οι συμβάσεις τους σε 14 ημέρες !

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Κηφισίας 18, 11526, Αθήνα. Τηλ. – Fax: 2107785805, 6944542664


Αθήνα 17/03/2014



Δελτίο Τύπου



ΘΕΜΑ: ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ οι συμβεβλημένοι ιατροί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Λήγουν οι συμβάσεις τους σε 14 ημέρες !
Μετά το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ λήγουν και οι συμβάσεις των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, αποτέλεσμα : Χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ιατρό οι ασφαλισμένοι
Προκλητική η αδιαφορία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ
ΔΕΝ αποδεχόμαστε παράταση σύμβασης – Ζητάμε ΑΜΕΣΗ υπογραφή νέας, μετά από διαπραγμάτευση όπως ο Νόμος ορίζει
Ισχυρό ενδεχόμενο αναστολής παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Χωρίς απολύτως καμία ιατρική κάλυψη κινδυνεύουν να μείνουν τα 10 εκ. των ασφαλισμένων με τον ΕΟΠΥΥ καθώς στις 31/3/2014 λήγουν οι συμβάσεις ΟΛΩΝ των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση αντιμετώπισης του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ αυτού θέματος. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας προς τον οργανισμό, αυτός δείχνει προκλητική αδιαφορία καθώς όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει στην ενεργοποίηση της προβλεπόμενης από τον Νόμο επιτροπής διαπραγμάτευσης προκειμένου να ανοίξει διάλογος μεταξύ της ΕΝΙ – ΕΟΠΠΥ και τον οργανισμό, αλλά δεν έχει καν δώσει στην δημοσιότητα προσχέδιο συμβάσεις με τους κλινικούς ιατρούς.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως ο πανελλήνιος επαγγελματικός φορέας των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, καλεί τον οργανισμό να ενεργοποιήσει ΑΜΕΣΑ την επιτροπή διαπραγμάτευσης και να δώσει στην δημοσιότητα προσχέδιο σύμβασης του οργανισμού με τους κλινικούς ιατρούς.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση που κρατά σε ομηρία ασφαλισμένους και ιατρούς, ζητά την ΑΜΕΣΗ υπογραφή ΝΕΑΣ σύμβασης εντός του Μαρτίου, πριν λήξουν οι τρέχουσες συμβάσεις.

ΔΕΝ συμφωνούμε με με την διαιώνιση του θέματος και την τρίμηνη παράταση των υπαρχόντων συμβάσεων. Σε περίπτωση που δεν συγκληθεί ΑΜΕΣΑ η επιτροπή διαπραγμάτευσης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες, κάτι που ΔΕΝ επιθυμούμε!

Καλούμε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναλάβει ΑΜΕΣΑ τις ευθύνες της απέναντι στα 10 εκατομμύρια των ασφαλισμένων της!

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου Χ. Παπασιδέρης

7 σχόλια:

  1. Τωρα τι σας χρειαζεται, το εργο τους το επιτελεσατε στο ακεραιο, τι χρειαν εχετε πλεον.
    Το συστημα της δωρεαν πρωτοβαθμιας υγειας με την βοηθειας σας διαλυθηκε,ας ειναι τουλαχιστον
    αυτο μια καλη αρχη για ενοποιηση ολων των γιατρων γιατι να μην ξεχναμε σε λιγο ερχεται η σειρα
    και των νοσοκομιακων.
    Καλη ανασταση Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλάβατε συνάδελφοι ότι τώρα δεν σας έχει ανάγκη. Σας εκμεταλλεύτηκε για να σπάσει την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ και τώρα που ανοίγει το το ΠΕΔΥ σας κάνει ότι θέλει. Νομίσατε ότι προδίδοντας τον αγώνα των συναδέλφων σας θα κερδίσετε. Πλάνη!!Καλη τύχη τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ τωρα ο Άδωνις σε φοβήθηκε!! Καλα εισαι φοβερός διαπραγματευτης. ... Το εχεις αποδείξει με τις συμβάσεις των 6.5 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς οι προηγούμενοι συνάδελφοι είναι πρώην ΙΚΑτζηδες -πρώην νταβατζηδες του μισού περίπου ελληνικού πληθυσμού που αντί να πούν ένα ευχαριστώ που με μοναδικό τους προσόν την κομματική τους ταυτότητα ,πράσινη κυρίως αλλά και λίγο μπλε κάνανε περιουσίες μέσα από το ΙΚΑ και τώρα συμβουλεύουν κιόλας.Δικαιολογημενα όμως γιατί ήταν .....μεγάλοοο αυτό που φάγανε προσφάτως και με τις υγειες τους.Οσο για εμάς τους ελεύθερο επαγγελματίες μια ζωή αγωνιζόμαστε και δεν θα πάμε χαμένοι ούτε τώρα γιατί στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας και όχι σε μονοπώλια τύπου ΙΚΑ.Και πάλι με τις υγείας στο γαλήνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως και δεν καταλαβες, το μεγαλο... ερχεται ετοιμαστειται.
      Χαλαρωστε λιγο, τουλαχιστον να το απολαυσετε.

      Διαγραφή
  5. Η ώρα της διαπραγμάτευσης κ.συνάδελφοι, ήταν όταν ξεκίνησε ο νέος ''φορέας''. Τότε έπρεπε συντεταγμένα και με οργανωμένο σχέδιο να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Οσο οι υπεύθυνοι γνωρίζουν πως ότι και να κάνουν θα βρούν γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους, τότε πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ακόμη χειρότερα και πιο εξευτελιστικά μέτρα.Αυτη είναι η ωμή πραγματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον κυριο που προτεινει να χαλαρωσουμε και να το απολαυσουμε.Το πολυ πολυ να φυγουμε απο τον ΕΟΠΥΥ.Ασθενεις παντα θα υπαρχουν και οι μη ΙΚΑτζηδες ιατροι εχουν ιατρεια σε υγιη βαση οποτε λεβεντη μου χαλαρωσε και απολαυσε το μονος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή