Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ στον «Ιατρικό Τύπο»: Τελικά το ΠΕΔΥ θα στελεχώσει μόλις το 1/3 των 5.500 γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ

Σημαντικές θα είναι οι επόμενες ημέρες για τους ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Μαρτίου, καθώς και για τους γιατρούς που θα θελήσουν τώρα να συνάψουν συνεργασία με τον Οργανισμό. 

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους κκ. Βλασταράκο και Μπασκόζο από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) τους κ. Γ. Χρονόπουλο , αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ, και Θ. Αποστολόπουλο, πρόεδρο Ομοσπονδίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ από τους εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ παρουσία του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού, έκανε λόγο για τις συμβάσεις των πρώην γιατρών του ΕΟΠΥΥ. 

Όπως εκτιμούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, από τους 3.400 γιατρούς που έκαναν αίτηση για το ΠΕΔΥ, είναι πολλοί αυτοί που επιφυλάσσονται για το αν τελικά θα ενταχθούν, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως αυτοί που φτάσουν να συμμετέχουν στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας δεν θα είναι στο τέλος πάνω από 1.700. 

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε άμεση πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών οι οποίοι θα συμπληρώσουν σε πρώτη φάση την στελέχωση του ΠΕΔΥ.

Όπως τόνισε στον «Ιατρικό Τύπο» ο κ. Αποστολόπουλος, τα ελλείμματα στο ΠΕΔΥ αναμένεται να είναι σημαντικά, καθώς θα το στελεχώνει μόνο το 1/3 από το σύνολο των 5.500 γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ. 

Στις 31 Μαρτίου θα ανανεωθούν για 3 μήνες οι συμβάσεις με γιατρούς που είναι εξωτερικά συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντός σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ θα συναφθούν νέες συμβάσεις με πάνω από 2.500 γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ που θα ακολουθήσουν το ελεύθερο επάγγελμα. 

Ο κ. Αποστολόπουλος ανακοίνωσε δυσάρεστες «εκπλήξεις» με την έναρξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ, καθώς όπως είπε οι περισσότερες ειδικότητες που θα αποδεχτούν τελικά να το στελεχώσουν, δεν χρειάζονται (πχ έχουν κάνει αιτήσεις πολύ περισσότεροι οδοντίατροι από όσοι είναι αναγκαίοι). 

«Το υπουργείο Υγείας δεν ακολουθεί κάποιο σχέδιο. Απλά «ψάχνεται» με χαλαρούς ρυθμούς» τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος. 

Αγγελική Μπομπούλα - ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου