Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ομάδες «σοφών» κατά της κατάρρευσης του ΕΣΥ! Think Tank για προτάσεις στον Άδωνι



Την κατάσταση στα χέρια τους για την υγεία φαίνεται ότι παίρνουν ειδικοί επιστήμονες, φορείς, στελέχη της αγοράς αλλά ακόμη και σύλλογοι ασθενών για να αλλάξουν τις συνθήκες στο ΕΣΥ!

IATROPEDIA

Ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας καινοτόμες ομάδες μελέτης και διαμόρφωσης προτάσεων για να βγει το ΕΣΥ από το γκρίζο τούνελ του αδιεξόδου, ειδικοί που σχετίζονται με την υγεία συστήνοντας μια ομάδα «σοφών».

Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο Think Tank (Galien) που δημιουργείται με την αφρόκρεμα των Ελλήνων επιστημόνων αλλά και επιφανών ανθρώπων της υγείας οι οποίοι θα κληθούν να κάνουν ουσιαστικές προτάσεις για τη βελτίωση του συστήματος και της χρηματοδότησής τους.

Το Galien Think Tank Greece (GTTG) αποτελεί ένα σημαντικό, ανεξάρτητο φορέα, που θα λειτουργεί συμβουλευτικά ως κέντρο διαμόρφωσης θέσεων στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να δημιουργήσει βιώσιμες προτάσεις λειτουργίας του Εθνικού συστήματος υγείας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη του σκοπού αυτού θα διαδραματίσει η παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από τους τομείς υγείας και κοινωνικών υποθέσεων, οι οποίοι θα λαμβάνουν τις προτάσεις του GTTG, θα τις επεξεργάζονται και θα τις θέτουν ως προτάσεις προς ψήφιση στη Βουλή.

Μεταξύ των προσώπων που συμμετέχουν στο εγχείρημα είναι οι καθηγητές Γ.Βέλμαχος , Άρης Πατρινός, Ιωάννης Τούντας, Πάνος Καναβός, Λυκούργος Λιαρόπουλος, Πλάτων Τήνιος, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου