Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Άδωνις: Όσοι έκαναν αίτηση για ΠΕΔΥ, μπορεί να πάνε στο ΕΣΥ!


«Μπορεί να μην πάρουμε όλους τους γιατρούς που έκαναν αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ, και να τους πάμε σε μονάδες παροχής δευτεροβάθμιας φροντίδας του ΕΣΥ».

Τη δήλωση αυτή έκανε πριν λίγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησής του με τους διοικητές των νοσοκομείων στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΠΥ.

Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι είναι λίγες οι αιτήσεις που κατατέθηκαν από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ένταξή τους στο ΠΕΔΥ, καθώς μέχρι σήμερα έκαναν αίτηση 1787. «Εμείς – είπε – κρατάμε το δικαίωμα της προκήρυξης και ανάλογα με με τις ανάγκες θα προκηρύξουμε τις θέσεις για τους επικουρικούς γιατρούς».

Ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη για την επίσπευση των διαδικασιών των προσλήψεων.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει στα νησιά και το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει αιτήσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ για το ΠΕΔΥ, ο κ. Α. Γεωργιάδης μίλησε για «ομάδες γιατρών που έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους και όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, τέτοια φαινόμενα θα αυξάνονται». Ο κ. Γεωργιάδης απείλησε και πάλι τους γιατρούς λέγοντας ότι στο τέλος θα κλαίνε.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στη λειτουργία των μονάδων του ΠΕΔΥ , είπε ότι σε 6 μήνες μετά την αξιολόγηση των δομών, θα κρίνουμε αν θα υπάρξει συνένωση ή κλείσιμο δομών ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ για τα δημόσια νοσοκομεία, τόνισε ότι δύο εξακολουθούν να είναι τα μελανά σημεία τους, τα ληξιπρόθεσμα χρέη και ο χρόνος αναμονής των ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου