Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΤΕΛΙΚΟ: 2.317 γιατροί του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα ενταχθούν στο Π.Ε.Δ.Υ.

Οι γιατροί που έκαναν αίτηση, θα ενταχθούν στις νέες οργανικές τους θέσεις – στο ΕΣΥ – προς το τέλος Μαρτίου, οπότε αναμένεται να λειτουργήσουν τα πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ ως 'αστικά Κέντρα Υγείας'.

Ούτε οι μισοί από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεν έκαναν αίτηση να ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Σύμφωνα με ενημέρωση του υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα (φωτό), με το κλείσιμο της διαδικασίας, το βράδυ της Πέμπτης διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 2.317, από τους σχεδόν 5.000 γιατρούς που υπηρετούσαν στον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί που έκαναν αίτηση, θα ενταχθούν στις νέες οργανικές τους θέσεις – στο ΕΣΥ – προς το τέλος Μαρτίου, οπότε αναμένεται να λειτουργήσουν τα πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ ως 'αστικά Κέντρα Υγείας'.

Το υπουργείο Υγείας έχει προβλέψει ότι θα λειτουργήσουν στις 20 Μαρτίου, αλλά ο συγκεκριμένος στόχος δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται.

Οι υπόλοιπες θέσεις, θα καλυφθούν με επικουρικούς γιατρούς και στη συνέχεια θα προκηρυχθούν, προκειμένου να καλυφθούν με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Δευτεροβάθμια

Δεν είναι, ωστόσο, καθόλου βέβαιο ότι όλες οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καταλήξουν στο ΠΕΔΥ, καθώς ο γενικός γραμματέας Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης ανέφερε την Πέμπτη ότι κάποιοι από αυτούς θα καλύψουν θέσεις στη δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσοκομεία).

Έως το τέλος του 2014, τα 'αστικά Κέντρα Υγείας' θα λειτουργήσουν στο ΕΣΥ, με ευθύνη των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών.

Από τον Ιανουάριο του 2015, θα αποκτήσουν πλήρη διοικητική αυτοτέλεια, εντασσόμενα σε διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Δ.Κ.

3 σχόλια:

  1. Αν υπολογισθεί οτι απ' όσους έμειναν οι 1000 δεν ειχαν ήδη ιδιωτ. ιατρειο, πολλοι ακομα δεν θα φερουν χαρτι απο την εφορια στο τελος - τελικά ούτε ο ενας στους τεσσερεις ελευθεροεπαγγελματιες δεν προτιμησε την ασφάλεια του Δημοσίου εν μεσω κρισης. Κατα τα άλλα οι "Ικατζηδες" είναι ...άχρηστοι γιατροί που ...δεν ξέρουν να χειρουργουν... Και αυτά δεν τα έλεγε μόνο ο Αδωνις ,αλλά δυστυχώς και μερικοί συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμενω να δω ποσοι Οδοντίατροι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους δηλωσαντες ...επιθυμία να ενταχθουν στο ΠΕΔΥ...
    Ο τραγέλαφος συνεχίιζεται με την επαρχία -περιφερεια να καλύπεται σε ποσοστό 10%. Εκει ο υπουργός μας θα πάρει "επικουρικους (" ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΥΣ ίσως).
    Όσοι σπέρνουν ανέμους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή