Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΕ KWON DO

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής
Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.

Μη κερδοσκοπικό σωματείο
Έδρα: Λεωφόρος Κηφισίας 58, 15125 Μαρούσι
Διεύθυνση αλληλογραφίας: Βάρναλη 7, 151 21 Πεύκη
Τηλ: 6944-307208 FAX: 210-8053797

ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ TAE KWON DO

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γραφείο Υφυπουργού Υγείας, Τμήμα Δημόσιας Υγείας, Γραφείο Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γραφείο Γενικής Διευθύντριας Αθλητισμού, ΕΟΠΥΥ, ΙΣΑ, ΠΙΣ, ΙΣΠ, Ιατρικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα, Επιστημονικοί Ιατρικοί φορείς και Σωματεία, 250 Παιδίατροι. 

Αξιότιμε Πρόεδρε 
κε Θωμαίδη, 

και σεβαστά μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας TAE KWON DO

Το τελευταίο διάστημα η Ένωσή μας έχει δεχθεί παράπονα και καταγγελίες από μέλη μας (τα ονόματα των συναδέλφων είναι στην διάθεσή σας), ότι τα παιδιά που εκπαιδεύονται στο Tae Kwon Do και προκειμένου να συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες του αθλήματος ζητάτε έκδοση «Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας» με βεβαίωση ιατρού του δημοσίου και όχι υπογεγραμμένη από ιδιώτες Παιδιάτρους. 

Αν και το πρόβλημα έχει από χρόνια λυθεί, με σχετική νομοθεσία, δυστυχώς ερχόμαστε άλλη μία φορά να σας κάνουμε γνωστό, ότι: 

"Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3418/2005, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 6 του Ν.3627/2007: «τα ιατρικά πιστοποιητικά και γνωματεύσεις έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς».".

γ) Σύμφωνα με την παράγραφο 2 εδάφιο (β) της αριθμ. 58410/Γ4/14-6-2005
(ΦΕΚ 859 τ. Β΄) Υπουργικής Απόφασης, το Α.Δ.Υ.: « (β) Καταρτίζεται – συμπληρώνεται, με τη φροντίδα των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών-τριών, από ιατρούς των οικείων Κέντρων Υγείας ή Περιφερειακών Γενικών Νοσοκομείων ή των ασφαλιστικών φορέων των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες παιδιάτρους και ιατρούς που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των μαθητών».

Αν και οι εν λόγω συνάδελφοι μας ενημέρωσαν ότι σας έχουν παραπονεθεί γραπτώς και δεν έλαβαν απάντηση , θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι περιπτώσεις που μας καταγγέλθηκαν αφορούσαν αβλεψία και παρανόηση από μέρους κάποιων υπαλλήλων και δεν αφορούν το σύνηθες, αφού η παράβαση νόμου αποτελεί αδίκημα.

Μετά από αυτό θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώσετε όλους τους εμπλεκομένους της σχολής με το θέμα αυτό,  για την πιστή εφαρμογή του νόμου. 

Θα σας παρακαλούσαμε επίσης να μας κρατήσετε ενήμερους για την οποιαδήποτε ενέργειά σας, έτσι ώστε με την σειρά μας να ενημερώσουμε τα μέλη μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος   Ο Γραμματέας

Κ. Νταλούκας  Δ. Φούσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου