Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Άνω κάτω κυβέρνηση – γιατροί για τον ΕΟΠΥΥ! Πότε ξεκινά η διαθεσιμότητα



Διάλογος με πολλά «αν» αλλά και αμέτρητα αγκάθια είναι πιθανό τελικά να ξεκινήσει μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και γιατρών ΕΟΠΥΥ παρότι οι μισοί συνδικαλιστές μιλούν για προσχηματικό διάλογο πριν τις διαθεσιμότητες, άλλοι αρνούνται τελείως να παραβρεθούν ενώ ορισμένοι άλλοι θέλουν να συνεχίσουν την απεργία. Πότε ξεκινούν οι διαθεσιμότητες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Σε ένα απίστευτο θρίλερ αλλά με λίγο πολύ γνωστό τέλος εξελίσσεται η υπόθεση ΕΟΠΥΥ. Η σχέση μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών περνά από χίλια κύματα με τους συνδικαλιστές γιατρούς να μην ξέρουν τι να αποφασίσουν δεδομένου ότι τελικά αντιλήφθηκαν ότι παρά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα προχωρήσει κανονικά στις διαθεσιμότητες. 

Και ενώ αρχικά ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν διάλογο μετά και τη σχετική παρότρυνση από τον πρωθυπουργό κατά τη συνάντηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον κ.Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, όλα άλλαξαν. 

Εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ μετέβησαν στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη για να αποσαφηνίσουν τις λεπτομέρειες των συναντήσεων και του διαλόγου όπου και ο υπουργός Υγείας τους ανακοίνωσε ότι η Μεταρρύθμιση ξεκινά κανονικά και μάλιστα οι διαθεσιμότητες θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και όλη η υπόθεση να έχει κλείσει το αργότερο έως τις 6 με 10 Ιανουαρίου.

Εκεί ήταν που οι συνδικαλιστές γιατροί βρέθηκαν προ απρόοπτου. Αποχώρησαν με άγρια διάθεση και με πρόθεση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Ωστόσο λίγες ώρες μετά απεδείχθη ότι οι απόψεις τους ήταν τελείως διαφορετικές και αρκετοί ήθελαν να διακόψουν τις κινητοποιήσεις, κάποιοι άλλοι να τις συνεχίσουν έστω για την …τιμή των όπλων ενώ ορισμένοι άλλοι να πάνε κανονικά στο διάλογο έστω για μία εβδομάδα. 

Πάντως τα δεδομένα που θέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης και πάλι στο τραπέζι είναι να προσληφθούν στο ΕΣΥ με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ενώ δεν αποκλείεται να ρίξει και λίγο νερό στο κρασί του και να αναγνωρίσει ορισμένα προσόντα παραπάνω ειδικά στους μεγαλύτερους σε ηλικία γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ώστε να προσληφθούν στο νέο σύστημα με το βαθμό του Διευθυντή. 

Οι γιατροί πάντως θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν την περεταίρω στάση τους η οποία ωστόσο γνωρίζουν καλά ότι λίγα θα βγάλει δεδομένου ότι ο κύβος ερρίφθη ήδη…

2 σχόλια:

  1. έλεος πια με τους χιλιοβολεμενους ικατζηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι εισαι ανωνυμος και γιατι επιτρεπετε κυριοι της σελιδας σχολια ανωνυμων;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή