Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Δραματική έκκληση Άδωνι προς γιατρούς: Ανοίξτε τώρα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ


Έκκληση σε έντονους τόνους προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία και να προσέλθουν σε διάλογο απηύθυνε σήμερα το μεσημέρι ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στον νέο ΕΟΠΥΥ ακόμη και με κλειστά τα πολυιατρεία.Τι δήλωσε

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Νέο τελεσίγραφο προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ απέστειλεσήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος διεμήνυσε στους απεργούς, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και 13 Δεκεμβρίου ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην κινητικότητα των γιατρών ακόμη και αν κρατούν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ κλειστά.

Ο υπουργός υγείας έβγαλε έναν ακόμη άσσο από το μανίκι του για να ασκήσει πίεση προς τους γιατούς, ώστε να λήξουν την απεργία τους, αυτό της ...μοριοδότησης.

Όπως ανακοίνωσε όσοι γιατροί δεν προσέλθουν στον διάλογο όχι μόνο δεν θα μοριοδοτηθούν ώστε να προσληφθούν στο ΕΣΥ αλλά θα απωλέσουν και το δικαίωμα, να συνάψουν ως ιδιώτες γιατροί σύμβαση με τον νέο ΕΟΠΥΥ.

μέτρα ανάσα για τους ασφαλισμένους

Σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ταλαιπωρούνται αφάνταστα αφού δεν μπορούν να εξηπηρετηθούν λόγω των πολυήμερων κινητοποιήσεων των γιατρών ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό αυξάνονται τόσο οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού όσο και το δικαίωμα των δωρεάν ιατρικών επισκέψεων που έχουν σήμερα οι από τις 200 στις 400 το μήνα ανά γιατρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας φέρεται αποφασισμένη να αυξήσει τον αριθμό των ιδιωτών γιατρών στο νέο σύστημα από 4.000 που είναι σήμερα στις 8.000. 

''Δεν ταλαιπωρούμε εμείς αλλά οι απεργοί'' γιατροί δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξαπέλησε νέα φαρμακερά βέλη εναντίον τους υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι με εκπλήτει η μεγάλη αδιαφορία τους για τους πολίτες.Και συνέχισε λέγοντας ότι χθες του δήλωσαν στην Διαμεσολάβηση πως θα συνεχίζουν την απεργία επ΄αόριστον!

διαδικασία εξπρές

Ο υπουργός υγείας αφού διεμήνυσε στους γιατρούς πως δεν υπογράφει κανένα χαρτί με το οποίο θα δεσμεύεται ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η διαδικασία της κινητικότητας των γιατρών να γίνει με διαδικασίες εξπρές.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το αργότερο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η κινητικότητα των γιατρών. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει λάβει ήδη την σχετική έγκριση από το ΠΑΣΟΚ και για αυτό το λόγο κάλεσε εκ νέου στην Βουλή για διάλογο τους απεργούς στον ΟΜΕΔ ζητώντας όμως αυτή την φορά καθήκοντα διαμεσολαβητή να αναλάβει ο κ.Δημήτρης Κρεμαστινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου