Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Καμμένος: ανησυχία για Δημόσια Υγεία- αφανίζονται οι γιατροί



ONMED.GR.
Μακρά συζήτηση για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, είχε σήμερα με τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις του μάλιστα ανέφερε ότι «υπάρχουν ορισμένοι συγκεκριμένοι αριθμοί οι οποίοι δεν είναι αμφισβητήσιμοι», εξηγώντας ότι «σε κάθε χώρα όπου παρενέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο μέσος όρος ζωής έπεσε κατά τέσσερα με πέντε χρόνια».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι «ήδη στην Ελλάδα έχουμε μείωση του μέσου όρου ζωής κατά δυόμιση χρόνια» και ότι «παράλληλα με αυτό, υπάρχει μια επίθεση απέναντι στη Δημόσια Υγεία», καθώς «με τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτών, οδηγεί σε ερήμωση του συνόλου των ιατρικών υπηρεσιών, ιδίως την περιφέρεια».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο «αφανισμού γιατρών οι οποίοι καταργούνται από το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, ενδεχομένως και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες».

«Την ίδια στιγμή 6.500 εξειδικευμένοι γιατροί έχουν φύγει για την Ευρώπη. Έχουμε το φαινόμενο αυτό το οποίο στοιχίζει στη χώρα μας πολύ παραπάνω από ότι δήθεν στοιχίζει η δημόσια Υγεία και ιδίως η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Υγεία», είπε.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι «ένας γιατρός για να πάρει την ειδικότητά του, στοιχίζει στον ελληνικό λαό 80.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος γιατρός, για να εκπαιδευθεί στη Γερμανία στοιχίζει στο κράτος ένα εκατομμύριο ευρώ» και πρόσθεσε ότι γίνεται αντιληπτό πως «οι 6.500 εξειδικευμένοι γιατροί οι οποίοι φεύγουν για το εξωτερικό τι απώλεια είναι για το κράτος μας».

«Με την πολιτική της κυβέρνησης για την Υγεία, έχουν εγκαταλειφθεί τα νησιά μας. Στους Λειψούς έφυγε και ο τελευταίος γιατρός. Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει στην ερημοποίηση των νησιών. Εμείς καλέσαμε τους γιατρούς, ιδίως τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό εκβιασμό, να μην δεχθούν να υπογράψουν αυτό που θα υποχρεωθούν να κάνουν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα φέρει η κυβέρνηση» είπε και σημείωσε πως «αν η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει, δεν έχει παρά να φέρει Πρόταση Νόμου στη Βουλή των Ελλήνων, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής».

Ο ΑΝΕΛ θα είναι «απέναντι σε κάθε εκβιαστική πράξη της κυβέρνησης, αλλά και δίπλα στους γιατρούς, όχι για να εξυπηρετήσουμεν συντεχνιακά τα συμφέροντά τους, αλλά για να εξυπηρετήσουμε τη δημόσια Υγεία και το δικαίωμα στην Υγεία του Έλληνα πολίτη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα», συμπλήρωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου