Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Κρίσιμη Τετάρτη για τον ΕΟΠΥΥ! Στη Βουλή οι γιατροί- Στα χέρια Άδωνι το πόρισμα των απολύσεων



Τελευταία ελπίδα έστω και πολύ μικρή μένει για να τα βρουν Άδωνις και γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής αύριοΤετάρτη παρουσία εκπροσώπων και των δύο πλευρών και με το συντονισμό του πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Στα χέρια Άδωνι φθάνει και το πολυσυζητημένο πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης που θα προβλέπει όλες τις αλλαγές για το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ ενώ όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν αλλάζει τα αρχικά της σχέδια για απολύσεις περίπου 2300 γιατρών (2246 κατά task Force) και μετακίνηση του υπόλοιπου προσωπικού στις υγειονομικές περιφέρειες δηλαδή στις μονάδες του ΕΣΥ!

Πάντως κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνιών υποθέσεων της Βουλής, με βάση τους σχεδιασμούς και των δύο πλευρών, Άδωνις Γεωργιάδης και γιατροί θα βρεθούν αντιμέτωποι παρουσία βουλευτών και του προέδρου της Επιτροπής Δ.Κρεμαστινού. 

Πολλές αλλαγές δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλά είναι ουσιαστικά η τελευταία επαφή πριν τη μεγάλη …έξοδο.

Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης καιρό τώρα σημειώνει ανεπίσημα ότι είναι η τελευταία μέρα διορίας που δίνει στους γιατρούς για διάλογο πριν ξεκινήσει τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ. 

Η ταχύτητα με την οποία σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση διαφαίνεται και από την πρόσφατη τοποθέτηση του κ.Γεωργιάδη ο οποίος τόνισε ότι «δεν έχουμε ούτε ένα 24ωρο να χάσουμε».

Γι αυτό και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ειδικά στις μετακινήσεις και διαθεσιμότητες των γιατρών και των εργαζομένων θα είναι εξπρές. 

Από την άλλη οι γιατροί δε φαίνεται να κάνουν πίσω καθώς συνεχίζουν την απεργία τους και μετά τις 13 Δεκεμβρίου που αρχικά είχαν ορίσει. 

Μάλιστα παίζοντας στο επικοινωνιακό παιχνίδι που ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε με την πρόσκλησή του να μεταφερθούν στο ΕΣ «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης» δηλώνουν ότι θα σταματήσουν την απεργία εάν η κυβέρνηση τους μεταφέρει μεν στο ΕΣΥ αλλά με το βαθμολόγιο το σημερινό γεγονός που σημαίνει πως οι περισσότεροι θα διαθέτουν βαθμό διευθυντή άρα και τις αποδοχές του. Επίσης θα διακόψουν τις κινητοποιήσεις μόνο εάν μεταφερθούν χωρίς διαθεσιμότητα αλλά και εντός των ορίων της περιφέρειας που εργάζονται σήμερα

Βέβαια και οι δύο πλευρές γνωρίζουν καλά πως κάτι τέτοιοι δεν μπορεί να συμβεί. Και επειδή η τρόικα περιμένει… εναγωνίως απολύσεις και διαθεσιμότητες αλλά και επειδή δεν υπάρχουν σήμερα τα χρήματα για προσλήψεις διευθυντών στα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου