Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Παράταση στις αναπηρικές συντάξεις λόγω απεργίας στον ΕΟΠΥΥ!

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα παίρνουν κανονικά οι δικαιούχοι τις αναπηρικές τους συντάξεις και τα επιδόματα λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που έχουν μπλοκάρει την εξεταστική διαδικασία στα ΚΕΠΑ

Παράταση 6 μηνών δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για όσους είναι σε αναμονή και έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους για να ελεγχθούν από τα ΚΕΠΑ και να πάρουν στη συνέχεια αναπηρική σύνταξη.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας οι αναπηρικές συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικά έως τα τέλη Φεβρουαρίου ενώ όσοι έχουν υποβάλει ήδη αίτηση για εξέταση στα ΚΕΠΑ αλλά δεν έρχεται η σειρά τους λόγω της απεργίας των γιατρών θα μπορούν να πάρουν κανονικά αναδρομικά τα χρήματα που δικαιούνται.

Πάντως ήδη με ρύθμιση της κυβέρνησης τα ΚΕΠΑ ανοίγουν και σε ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με ετήσια σύμβαση ώστε να απασχολούνται στις επιτροπές.

Μάλιστα γιατροί που είχαν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης για να αποφαίνονται για τα ποσοστά αναπηρίας έχουν λάβει σχετικές ειδοποιήσεις ώστε να προσέρχονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και να αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου