Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Στα παζάρια με Άδωνι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με την απεργία


Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεδριάσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους μετά τις νέες εξελίξεις και τη συζήτηση στη Βουλή όπου και ο Άδωνις Γεωργιάδης τους πρότεινε να μεταφερθούν στις υγειονομικές περιφέρειες του ΕΣΥ με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης χωρίς να υπάρξουν απολύσεις. Τι θα κάνουν οι γιατροί

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Σε δυο μέτωπα φαίνεται ότι είναι χωρισμένοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Αυτοί που επιθυμούν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και εκείνοι που θέλουν να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τον Άδωνι Γεωργιάδη για το νέο καθεστώς απασχόλησης τους στο ενιαίο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στη συνέλευση του κλάδου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα και θα είναι κρίσημη για το μέλλον των κινητοποιήσεων πολλοί συνδικαλιστές θα προτείνουν ειδικά λόγω εορτών να ανασταλούν οι απεργίες και έτσι να πάνε στην οδό Αριστοτέλους με έναν ακόμη άσο στο μανίκι τους.

Ωστόσο οι γιατροί θα διεκδικήσουν κατά τη μεταφορά τους στο ΕΣΥ να δοθεί η δυνατότητα στις χειρουργικές ειδικότητες να χειρουργούν κανονικά στα δημόσια νοσοκομεία, κάτι βέβαια που προκαλεί αντιδράσεις στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας ζήτησε στη βουλή να υπάρξει κρίση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ πριν ενταχθούν στα νοσοκομεία.

Πάντως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σκοπεύουν να παζαρέψουν με τον κ.Γεωργιάδη και να διεκδικήσουν το βαθμολόγιο τους το οποίο συνοδεύεται από τον αντίστοιχο μισθό. Σημείο που αποτελεί μάλλον αγκάθι δεδομένου ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δε σκοπεύει να καταβάλει μεγάλους μισθούς στους νεοεισερχόμενους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ στα νοσοκομεία.

Το θετικό είναι ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σκέφτονται να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα πολύ ιατρεία παρότι τις τελευταίες ημέρες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ επέλεγαν να επισκεφθούν ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμού.

Εξάλλου κάθε γιατρός μπορεί πλέον να βλέπει 400 ασθενείς δωρεάν με αποζημίωση από τον ΕΟΠΠΥΥ μετά την αύξηση του πλαφόν από τις 200 επισκέψεις.

1 σχόλιο:

  1. Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες....το ΕΣΥ κανει τους άντρες, το μυστρί, η εφημερία, το γιαπί...
    ...όσοι είναι παλικάρια, μες στα ΤΕΠ κερδίζουν όλοι το PhD...οχι στις βερσαλιες ουτε στους προθαλάμους των καθηγητικών γραφείων.

    Αφήστε τις σφραγίδες και τα συνταγολόγια για τους Ιδιωτες και για αρχίστε να ξεπεζεύετε όλοι οι βολεμένοι ιατροί, και ελάτε σε καμμια εφημερία να βοηθήσετε, άιντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή