Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου για τη σημερινή Γενική Συνέλευση(ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Κάνιγγος 19, Αθήνα Τηλ.: 210-3845732, Fax: 210-3834869

Αθήνα, 02/12/2013

Αρ. Πρωτ. : 100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή μαζική Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ Αττικής, έδωσε το μήνυμα ότι βρισκόμαστε σε έναν αγώνα συνεχή, για να μην καταρρεύσει το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας.

Αγωνιζόμαστε, ώστε όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας να έχουν πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα. Σήμερα στην Ελλάδα, 35% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία.

Αγωνιζόμαστε μαζί με Σωματεία εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, ανοίγουμε μέτωπα συνεργασίας με άλλους κλάδους εργαζομένων και με Δήμους.

Περιφρουρούμε τις κινητοποιήσεις μας, ενημερώνουμε τον πληθυσμό για την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ.

Απεργούμε μέχρι να πετύχουμε τη διατήρηση της Δημόσιας Δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και δεν συμμετέχουμε σε διάλογο με προαποφασισμένα σχέδια διάλυσης της.

Δεν διαπραγματευόμαστε καμία διαθεσιμότητα – απόλυση και ζητάμε την ενίσχυση και αναβάθμιση του συστήματος με προσλήψεις των γιατρών σταθερής εργασιακής σχέσης.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με καθημερινές επιμέρους συγκεντρώσεις στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Βλασταράκος Μιχ., ο Πρόεδρος του ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ κ. Αποστολόπουλος Αθ., ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ.Πατούλης Γεώργιος, η Πρόεδρος του ΙΣΠ κ. Ανεμοδουρά Βαρβάρα και εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου