Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Μας εξωθούν σε αυτοαπόλυση



Ελιγμό για εξαναγκασμό των γιατρών ΕΟΠΥΥ σε αποχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ και εμμέσως σε αυτοαπόλυση, χαρακτηρίζουν τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για το μέλλον των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ ο υπουργό Υγείας αρνείται πλέον να κάνει διάλογο με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

«Η φαινομενική υπαναχώρηση του Υπουργού από το σενάριο των άμεσων απολύσεων γιατρών και η πρόταση δήθεν για ένταξη των γιατρών σε καθεστώς Π.Α.Α. αποτελεί ελιγμό για εξαναγκασμό σε αποχώρηση (και εμμέσως σε αυτοαπόλυση) των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ με τους δυσμενέστατους και ασύμφορους όρους ένταξης που προβλέπεται να τεθούν», επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ, με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε στη Βουλή, την ένταξη των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, χωρίς όμως να δώσει καμία λεπτομέρεια για τον τρόπο ένταξης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ. Επίσης, ανακοίνωσε ότι όσοι γιατροί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ τότε μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, «η συνεχιζόμενη απεργία, με σημαντικά ποσοστά συμμετοχής έχει τρομοκρατήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να αναζητά τρόπους διάσπασης με διλήμματα ή συγχύσεις. Οι γιατροί δεν παραπλανούνται από διασπαστικά σενάρια ή οποιουδήποτε απεργοασπαστικούς μηχανισμούς, ούτε διαπραγματεύονται τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική ηγεσία πρόκειται να αφανίσει τους λειτουργούς της υγείας και να εκποιήσει τη δημόσια πρωτοβάθμια υγεία».

Η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου και αύριο 13 Δεκεμβρίου συγκαλείται η ολομέλεια του ΔΣ της Ομοσπονδίας προκειμένου να λάβει περαιτέρω αποφάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου