Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Στα χέρια ήρθαν οι γιατροί της ΝΔ για την απεργία στον ΕΟΠΥΥ


Μέχρι και ξύλο έπεσε στη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της ΝΔ το απόγευμα της Πέμπτης.

Συνδικαλιστές γιατροί του ΕΟΠΥΥ ππυ πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες κατά τη διάρκεια της συνέδρίασης του Τομέα Υγείας της ΝΔ, που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση των μελών του Τομέα Υγείας από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουγρό Αντώνη Μπέζα για τις κινήσεις της κυβέρνησης σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Υγεία, δηλαδή μεταρρύθμιση ΕΟΠΥΥ, απολύσεις γιατρων ΕΟΠΥΥ, κινητικότητα στα δημόσια νοσοκομεία.

Η ένταση στο ακροατήριο ήταν αναμενόμενη από όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι οι γιατροί θα έφταναν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια και να ρίχνουν μπουνιές.

Το ήδη βεβαρυμένο κλίμα πυροδοτήθηκε όταν κάποιος από τους μετριοπαθείς γιατρούς, θέλησε να ακούσει τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας και φώναξε στους συναδέλφους του και ειδικά στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Χρονόπουλο.

Αμέσως ορισμένοι συνάδελφοι του κ. Χρονόπουλου άρχισαν να υποστηρίζουν τον προέδρο τους , ενώ άλλοι γιατροί προτίμησαν να πάρουν το μέρος των μετριοπαθών.

Οι 2-3 πιο θερμόαιμοι ήρθαν στα χέρια με έναν πολύ εύσωμο άντδρα, ενώ ο υπουργός και ο υφυπουργός έμειναν αμίλητοι για αρκετή ώρα, αντιλαμβανόμενοι ότι η οποιαδήποτε παρέμβασή τους εκείνη τη στιγμή, θα δυναμίτιζε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Οι ψυχραιμότεροι χώρισαν τους γιατρούς και μετά από αυτό το γεγονός ο κ. Χρονόπουλος και οι συνάδελφοί του, όπως και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου