Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: συντονισμένη η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν κλείνει


ΟΝΜΕD.GR.

Πέφτουν ξαφνικά οι κυβερνητικοί τόνοι για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, τόσο από την υφυπουργό Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή, όσο και από την διοίκηση του ίδιου του προέδρου του Οργανισμού κ. Δημήτρη Κοντού.

Με μία συντονισμένη πρακτική, τόσο η κυρία Μακρή, όσο και ο κ. Κοντός, έσπευσαν σήμερα Κυριακή, να διαψεύσουν ότι ο ΕΟΠΥΥ κινδυνεύει να κλείσει, τονίζοντας ότι δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις και ότι η αξιολόγηση των δομών του Οργανισμού θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Οργανισμού, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι οι 10 εκατ. ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται κανονικά, ο Οργανισμός βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, οι πληρωμές προς τους παρόχους γίνονται πλέον τακτικότερα, ενώ και οι γιατροί, τα φαρμακεία και οι εξετάσεις είναι διασφαλισμένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ φέρεται να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των επισκέψεων των ασφαλισμένων τον μήνα από 200 σε 300 προς τους ιδιώτες γιατρούς.

Το μέτρο αυτό, το εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ως αντιστάθμισμα για τις απολύσεις των 800 περίπου μόνιμων γιατρών του ΕΟΠΥΥ και προκειμένου να μην μείνουν ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω μέτρο- της αύξησης δηλαδή του αριθμού των επισκέψεων από 200 σε 300- δεν πρόκειται να ισχύσει από αύριο 2 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου