Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τετάρτη το πόρισμα για ΕΟΠΥΥ

Γράφει: Αιμίλιος Νεγκής - VIRUS.COM


Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο MEGA ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη τελικά θα παραλάβει το πόρισμα για την αξιολόγηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, προανήγγειλε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά θα προταθεί στους γιατρούς να ενταχθούν στην πρωτοβάθμια με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση!

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως ο πρόεδρος της επιτροπής και γ.γ. του υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης ζήτησε μία ημέρα διορία για να παραδώσει το περιβόητο πόρισμα για την αξιολόγηση του ιατρικού δυναμικού του ΕΟΠΥΥ, από το οποίο θα προέκυπτε ποιες ιατρικές ειδικότητες δεν είναι απαραίτητες στην πρωτοβάθμια.

Ο υπουργός Υγείας είπε πως επειδή Δευτέρα και Τρίτη θα απουσιάζει στο συμβούλιο υπουργών, ζήτησε να του παραδοθεί το πόρισμα την Τετάρτη. Παράλληλα, για πρώτη φορά, δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Όμως, διευκρίνισε ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, να ενταχθούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Βέβαια, η κίνηση αυτή του κ. Γεωργιάδη είναι πολιτικός ελιγμός . Διότι ρίχνει το μπαλάκι στους ίδιους τους γιατρούς, ένα μεγάλο μέρος των οποίων μαλλον δεν θα αποδεχτεί το καθεστώς της αποκλειστικής απασχόλησης και να κλείσει το ιδιωτικό του ιατρείο - ειδικά στην επαρχία.

Από την άλλη, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είναι πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Στην συνεδρίαση του τομέα υγείας της ΝΔ, υπήρξε σφοδρή κόντρα ανάμεσα σε γιατρούς του ΙΚΑ και του ΕΣΥ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου