Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

ΤΟ ΒΗΜΑ. Δεν τα βρήκαν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Άκαρπη ήταν η συνάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον υφυπουργό Υγείας κ.Αντώνη Μπέζα και τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Δημήτρη Κοντό. Λίγο πριν την έναρξη του νέου κύκλου απεργιακών κινητοποιήσεων που θα διαρκέσει έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν ως είθισται στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).


Οι κ.κ. Μπέζας και Κοντός επανέλαβαν στους γιατρούς την πρόταση του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη που μιλά για αναστολή υλοποίησης του σχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψης για έναν μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα λήξουν σήμερα οι κινητοποιήσεις. Το χρονικό αυτό διάστημα _ είπαν _ θα γίνει διάλογος.


Οι γιατροί, από την πλευρά τους, τόνισαν ότι δέχονται να δουν με θετικό μάτι την πρόταση της κυβέρνησης υπό έναν όρο: να μην γίνει ξανά λόγος για διαθεσιμότητα και απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. «Ούτε τώρα, ούτε το νέο χρόνο», ανέφεραν. Ο κ. Μπέζας αντιπρότεινε «μορατόριουμ» δύο μηνών, χωρίς να αναλάβει τη δέσμευση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, κάτι το οποίο δεν άρεσε στους γιατρούς.


Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν πιθανότατα νέο κύκλο κινητοποιήσεων μετά τη Δευτέρα.

1 σχόλιο:

  1. Παρακολούθησα την πρωινή εκπομπή του κ.Παπαδάκη (2/12/2013) όπου ήταν καλεσμένη η υφυπουργός υγείας ,εκνευριστικά πολυλαλίστατη και χωρίς σεβασμό των συνομιλητών της με τις συνεχείς διακοπές.
    Είναι πολύ λυπηρό να διορίζονται υπουργοί και υφυπουργοί άσχετοι με το αντικείμενό τους. Είμαστε δυστυχώς η μόνη χώρα στον κόσμο που διορίζονται αόμματοι αστρονόμοι και κωφάλαλοι τηλεφωνητές!!!
    Η κ.υφυπουργός αγνοεί παντελώς τι είναι Ιατρική και τις δομές της Ιατρικής λέγοντας ότι δεν χρειάζονται οι Χειρουργικές Ειδικότητες στην Π.Φ.Υ.
    Δεν γνωρίζει ότι το 98% περίπου των ασθενειών των Χειρουργικών Ειδικοτήτων ανήκουν στην Π.Φ.Υ .Αν ήταν έτσι όπως τα λέει και δεκαπλάσιος να ήταν ο αριθμός των νοσοκομείων της χώρας δεν θα έφθανε για να αντιμετωπίσει τους ασθενείς προς χειρουργείο.
    Και αφού δεν χρειάζονται οι Χειρουργικές Ειδικότητες γιατί κάνει καινούργιες συμβάσεις με Γιατρούς Χειρουργικών Ειδικοτήτων και αυξάνει το όριο των 200 ασθενών σε 300 στους ήδη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ;
    Δεν είναι τυχαίο που έβαλαν έναν καλό πωλητή υπουργό Υγείας αφού ηΥγέια ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή