Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΕΒΙ



Αγαπητοί συνάδελφοι

Τα προβλήματα που εκπορεύονται από τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και τις οικονομικές ρυθμίσεις μέσω των rebate και claw back είναι τεράστια και ασφυκτικά.

Εμείς σαν ΠΕΕΒΙ μαζί με την ΠΟΣΙΠΥ έχουμε ήδη κάνει τις εξής 4 προσφυγές στο ΣτΕ, με το γραφείο του κου Σαμαρτζή:

1) Κατά του Νέου Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ

2) Κατά του Rebate

3) Κατά των Ελεγκτικών Εταιριών

4) Κατά των Διαπραγματευτικών Επιτροπών (λόγω των εντελώς αυθαιρέτων δικαιοδοσιών που έχουν).

Δυστυχώς χάσαμε την προθεσμία για το claw back (διότι δεν πήραμε είδηση την απόφαση που βγήκε μέσα στον Αύγουστο), την οποία όμως ευτυχώς πρόλαβαν και προσέβαλαν άλλες Ενώσεις.

Εν τω μεταξύ πιέζουμε το Υπουργείο και με απ' ευθείας επαφές και μέσω των ΙΣ και ΠΙΣ (με τους οποίους έχουμε στενή συνεργασία), προκειμένου να ελαφρύνουμε τις οικονομικές επιβαρύνσεις.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα από τις μεν νομικές ενέργειες είναι και χρονοβόρα και αμφίρροπα, από τις δε πιέσεις μας, εν μέσω κρίσης και μνημονίου, πιθανόν όχι τα αναμενόμενα.

Όσον αφορά τις ατομικές προσφυγές για τα rebate και claw back και την αναστολή εκτελέσεως αυτών, επειδή οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, έχουν οικονομικό κόστος και τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα, η Ένωσή μας δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να σας παρακινήσει για μαζικές αγωγές.

Αυτό που προτείνουμε είναι, ο καθένας ανάλογα με τα ποσά που του έχουν καταλογισθεί, την οικονομική του κατάσταση, τα χρέη που πιθανόν έχει δημιουργήσει κλπ, να συμβουλευτεί τον προσωπικό του δικηγόρο (διότι αυτού του είδους οι προσφυγές είναι εξατομικευμένες) με τον οποίο και να κρίνει κατά πόσο τον συμφέρει να προχωρήσει ατομικά.

Παρ' όλα αυτά και επειδή αρκετοί συνάδελφοι μας το ζητούν, η ΠΕΕΒΙ θα προσπαθήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες να προτείνει δικηγόρο (προκειμένου να πετύχουμε καλύτερες τιμές) για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε αγωγές και οπωσδήποτε με ατομική τους ευθύνη.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Αντιπρόεδρος

Σ. Κραμποβίτης Μ. Καλαμάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου