Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Μηνύσεις από τους φαρμακοποιούς για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ



IATRONET.GR. Ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι εάν δεν γίνει άμεση εκταμίευση, θα υποβάλει μηνύσεις, προκειμένου 'να καταγραφούν με ονοματεπώνυμα οι ευθύνες όλων όσων ενέχονται στο μέγα σκάνδαλο του οικονομικού στραγγαλισμού των φαρμακείων.'

Απίστευτο είναι το χάος που επικρατεί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

Τα χρήματα είναι δεσμευμένα, αλλά δεν διατίθενται στους παρόχους του Οργανισμού, οι οποίοι βιώνουν μία χωρίς προηγούμενο έλλειψη ρευστότητας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) προειδοποιεί ότι εάν δεν γίνει άμεση εκταμίευση, θα υποβάλει μηνύσεις, προκειμένου 'να καταγραφούν με ονοματεπώνυμα οι ευθύνες όλων όσων ενέχονται στο μέγα σκάνδαλο του οικονομικού στραγγαλισμού των φαρμακείων', όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, παρά το ότι έχει κινηθεί γη και ουρανός για να δοθούν τα οφειλόμενα:

Έχουν ψηφιστεί τρεις νόμοι και έχουν εκδοθεί μερικές δεκάδες εγκυκλίων.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε προσωπικά και έδωσε αυστηρές εντολές.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μετακίνησε διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού που δεν ανταποκρίνονταν στις απαιτούμενες ταχύτητες διεκπεραίωσης των λογαριασμών και ανέθεσε στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ την ευθύνη της καθημερινής παρακολούθησης.
Συναντήσεις

Ο κ. Θεοδοσιάδης συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τον διαβεβαίωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα εκδοθεί το ένταλμα 6,3 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά το ΤΑΠΟΤΕ.

'Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν κάποιες ανώτερες δυνάμεις που συστηματικά κωλυσιεργούν και σαμποτάρουν τη διαδικασία εξόφλησης', σχολιάζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Οι ίδιες δυνάμεις - σημειώνει - εκδίδουν κάθε 15 ημέρες διαφορετικές και αντιφατικές μεταξύ τους δήθεν 'οδηγίες', με τις οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι η πλήρης ακινησία της διαδικασίας.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που με υπερβάλλοντα ζήλο και σαδιστική συμπεριφορά ζητούν πλήθος εγγράφων και όταν οι πάροχοι καταφέρουν να τα συγκεντρώσουν διαπιστώνεται ότι οι υπεύθυνοι 'ξέχασαν' να ζητήσουν έγκριση πίστωσης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου