Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Την Παρασκευή ο διάλογος γιατρών – υπουργείου για τον ΕΟΠΥΥ


Την Παρασκευή ο διάλογος γιατρών – υπουργείου για τον ΕΟΠΥΥΤης Άννας Παπαδομαρκάκη - ΙΑΤONET.GR





Το προεδρείο της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και οι πρόεδροι των ενώσεων, θα πραγματοποιήσουν συνέλευση το μεσημέρι της Πέμπτης, για να καθορίσουν τη στάση τους.

Ξεκινά και επίσημα ο διάλογος υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, μεθαύριο Παρασκευή, υπό την εποπτεία το Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Το ... ραντεβού των δύο μερών κλείστηκε σήμερα σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ Αθ. Αποστολόπουλο και Γ. Χρονόπουλο, αντίστοιχα.

Ενόψει της έναρξης του διαλόγου, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και οι πρόεδροι των ενώσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα πραγματοποιήσουν συνέλευση αύριο το μεσημέρι, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, απέναντι στην επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη της χώρας.

Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των γιατρών, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι στη συνάντηση της ερχόμενης Παρασκευής, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας θα συμμετέχουν ο ίδιος, ο υφυπουργός Υγείας Α. Μπέζας, ο γενικός γραμματέας Υγείας Π. Καλλίρης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντός και ενδεχομένως και εκπρόσωπος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από την άλλη πλευρά, θα είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι βασικοί άξονες του διαλόγου είναι γνωστοί επισημαίνοντας πως ‘το μείζον και βασικό αίτημα είναι να μην ισχύσει η αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης σε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης’.

Σημείωσε πως αυτό αποτελεί βασικό τμήμα της μεταρρυθμίσεως και στο διάλογο θα γίνει προσπάθεια ώστε να γίνει με τον πιο ομαλό τρόπο η μετακίνηση των γιατρών προς το ΕΣΥ ή τα συμβεβλημένα ιατρεία.
Κλείνουν

Παραδέχθηκε ότι τα πολυϊατρεία θα κλείσουν καθώς τώρα δεν λειτουργούν και τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, οπότε το χρονοδιάγραμμα δεν θα μεταβληθεί. ’Στόχος μας είναι μέχρι τέλη Ιανουαρίου να έχουν επιστρέψει όλοι στις θέσεις τους, και να λειτουργεί ο νέος φορέας’, δήλωσε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον υπουργό, στο τραπέζι του διαλόγου ως ζητήματα διαπραγμάτευσης, θα τεθούν το μισθολόγιο και το βαθμολόγιο των γιατρών, καθώς επίσης και η γεωγραφική θέση από την οποία θα απασχολούνται οι γιατροί στον νέο φορέα υγείας, αλλά και οι λεπτομέρειες όσων επιλέξουν να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης, εκτίμησε πως ‘αν κρίνω από την ένταση του αιτήματος για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα επιλέξουν να κρατήσουν το ιατρείο τους.

Αλλά, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε’. Πρόσθεσε πως όσοι δεν έχουν ιατρεία ‘θα έρθουν ούτως ή άλλως στο νέο σύστημα’, ενώ απάντησε πως αν κάνουν όλοι αίτηση, τότε: ‘Θα τους πάρουμε όλους. Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου