Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τι περιλαμβάνει το πόρισμα αξιολόγησης για ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες


Τελικά μάλλον διευκολύνεται η κυβέρνηση με το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης για να απομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς μάλιστα να χρειασθεί να απολύσει. Τι περιλαμβάνει το πόρισμα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Σε Εθνικό Ασφαλιστικό Οργανισμό μετατρέπεται ο ΕΟΠΥΥ με βάση το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης και πλέον θα αγοράζει αποκλειστικά υπηρεσίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα. Όλο το προσωπικό μεταφέρεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) του ΕΣΥ τόσο γιατροί όσο και διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό. 

Σε ότι αφορά στους γιατρούς πολλοί φαίνεται πως οδηγούνται στην έξοδο χωρίς μάλιστα να χρειασθεί να κάνει απολύσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και αυτό διότι προτείνεται να μεταφερθούν όλοι στο ΕΣΥ αλλά όπως θα διευκρινίσει ο κ.Γεωργιάδης με το βαθμό του επιμελητή της ΠΦΥ. Πρόταση που δεν αναμένεται να αποδεχθούν σε καμία περίπτωση οι γιατροί που ζητούν να μεταφερθούν με βάση το βαθμό που έχουν σήμερα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι περισσότεροι θα πρέπει να γίνουν στο ΕΣΥ διευθυντές και να πάρουν και τον ανάλογο μισθό, δεδομένων και των χρόνων που έχουν οι περισσότεροι. 

Αν τελικά περάσει η πρόταση ίσως να χρειασθεί να φύγουν από το σύστημα περισσότεροι γιατροί από ότι αρχικά είχε υπολογίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης να απολύσει. Και αυτό διότι οι περισσότερες χειρουργικές ειδικότητες είναι πιθανό να μεταφερθούν στο ΕΣΥ (περίπου 2500) όχι όμως και οι υπόλοιποι όπως παθολόγοι και παιδίατροι που μπορούν εύκολα τις αποδοχές του ΕΣΥ να τις εξασφαλίσουν μέσω του ιδιωτικού τους ιατρείου αν συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. 

‘Έτσι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια καθώς τελικά θα αναγκαστούν να φύγουν για να μην κλείσουν τα ιατρεία τους περισσότεροι από ότι αρχικά ήλπιζε. Να σημειωθεί ότι σήμερα 6000 γιατροί ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ με μόνιμη σχέση εργασίας και αν τελικώς παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα μόνο οι χειρουργικές ειδικότητες δηλαδή 2500 τότε εκτός θα είναι 3500 κατά 1000 περισσότεροι από ότι ήλπιζε να απομακρύνει ο Άδωνις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου