Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και Προεδρου ΕΟΠΥΥ

PEIK.GR

Κατα τη διαρκεια των εργασιων του 9ου Συνεδριου της ΕΣΔΥ το Σαββατο 8-12-2013 ο Υπουργος Υγειας κος Γεωργιαδης και ο Προεδρος του ΕΟΠΥΥ δηλωσαν, μεταξυ αλλων:

1. Οι ιατροι των πολυιατρειων του πρωην ΙΚΑ μετατασσονται στο ΕΣΥ αφου πρωτα κλεισουν τα ιατρεια τους και κανουν διακοπη εργασιων στις ΔΟΥ. Κατοπιν θα μετακινηθουν σε μοναδες του ΕΣΥ που θα υπαρχουν κενα ιατρικου προσωπικου.

2. Το Rebate και το Claw Back θα εφαρμοστουν χωρις καμμια υπαναχωρηση και θα συνεχιστει η εφαρμογη τους και το 2014,2015.

3. Δεν διαψευσθηκε οτι οπ προυπολογισμος του 2014 σε σχεση με το 2013 θα ειναι μειωμενος κατα 26% και "κατεβαινει" απο 312 εκατομ. στα 240 εκατ. ευρω.

4. Δεν υπαρχει καμμια δυνατοτης ισοδυναμων μετρων με μεταφορα χρηματων απο αλλους κωδικους παροτι ο Τομσεν το δεχτηκε.

5. Αναρτηθηκε σε διαβουλευση η κατηγοροποιηση των Γενικων Κλινικων

6. Ειναι ετοιμες οι νεες συμβασεις και αμεσα θα κληθουμε για διαπραγματευση(με ετοιμα σχεδια !!!), θα υπογραφουν συλλογικα και θα ισχυουν απο 1-1-2014.

7. Οι ελεγκτικες εταιριες θα αναλαβουν αμεσα εργο

8. Ο ΕΟΠΥΥ θα αγορασει υπηρεσιες απο τον ιδιωτικο τομεα μονο σε τομεις και επεμβασεςι που δεν μπορει να ανταποκριθει το ΕΣΥ, αναφεροντας ως παραδειγμα οτι δεν θα αγορασει σκωληκοειδιτιδα απο τον Ιδιωτικο τομεα ενω μπορει να τις πραγματοποιησει στο ΕΣΥ. Θα αγορασει μονο επεμβσεις για τις οποιες δεν υπαρχει εξοπλισμος και δυνατοτης στο ΕΣΥ.

Την προσεχη Πεμπτη και ΠΑρασξευη θα υπαρξουν επισημες ανακοινωσεις για το νεο συστημα υγειας και τον νεο ΕΟΠΥΥ οπως θα λειτουργει απο 1-1-2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου