Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Με διαδικασίες εξπρές οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ! Πότε ανακοινώνονται τα ονόματα προς απόλυση



Συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών για τις αλλαγές στο ΕΟΠΥΥ, τις απολύσεις και τα λουκέτα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Μπορεί και οι δύο πλευρές να δηλώνουν ότι μένουν αμετακίνητες στα θέσεις τους στη σκληρή κόντρα που ξέσπασε για τον ΕΟΠΥΥ, ωστόσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και οι απεργοί γιατροί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. 

Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών άλλωστε είναι κρίσιμες για τα δύο μέτωπα. Από τη μία ο Άδωνις Γεωργιάδης και η κυβέρνηση επιχειρούν να κλείσουν άρον άρον το θέμα ΕΟΠΥΥ τόσο για λόγους πίεσης από την τρόικα, όσο και για να μην υπάρχουν περαιτέρω αντιδράσεις και ταλαιπωρίες που θα στιγμάτιζαν περισσότερο το προφίλ της. 


Από την άλλη οι γιατροί είναι εγκλωβισμένοι καθώς μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. 
Στην περίπτωση που συνεχίσουν την απεργία τους το πιο πιθανό είναι να βρεθούν μπροστά σε απλές ανακοινώσεις για απολύσεις και λουκέτα. Όμως και στην περίπτωση που προσέλθουν στο διάλογο και πάλι θα πρέπει απλά οι ίδιοι να διαπραγματευτούν τον τρόπο της απόλυσης. Συνεπώς και στις δύο περιπτώσεις θα βρεθούν χαμένοι. Εξ ου και σκληραίνουν τη στάση τους απεργώντας έως και τις 13 Δεκεμβρίου. 

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι δίνει λίγες ημέρες περιθώριο ακόμα καθώς την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου δηλώνει ότι θα παραλάβει επισήμως το πόρισμα της επιτροπής για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ ενώ τη Δευτέρα προτίθεται να ανακοινώσει τις λίστες με τα άτομα που θα πρέπει να απομακρυνθούν από τον ΕΟΠΥΥ ως …περισσευούμενα. 

Ο διάλογος βέβαια είναι ανοικτός καθώς την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί το θέμα στη Βουλή ενώ θα μεσολαβήσει και ο πρώην υπουργός Υγείας και πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός με την ελπίδα να έρθουν οι απεργοί στο διάλογο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου