Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνις: Αν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ παραμείνουν κλειστά η μεταρρύθμιση θα γίνει πιο γρήγορα

Αν σήμερα μας πουν οι γιατροί να κάνουμε διάλογο, να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και να συζητήσουμε όλες τις πτυχές του σχεδίου, είμαστε πρόθυμοι, σε εκβιασμούς όμως δεν υποχωρούμε, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός υγείας την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε δραματική έκκληση προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία και να προσέλθουν σε διάλογο. Το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν οι γιατροί από το πρόγραμμα κινητικότητας - διαθεσιμότητας αποκλείεται. 

Είπε επίσης με νόημα ότι η μεταρρύθμιση θα πραγματοποιηθεί πιο γρήγορα και χωρίς τους γιατρους παρόντες αφού οι ίδιοι αρνούνται να προσέλθουν σε διάλογο. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Θα κινηθούμε με ταχύτερους ρυθμούς. Όπως θυμάστε, το αρχικό μας σχέδιο έλεγε ότι θα χρειαζόμασταν 6 μήνες για την ολοκλήρωση της διοικητικής μεταβολής και σχεδιάζαμε σπαστές διαθεσιμότητες – κινητικότητες, έτσι ώστε να μην μείνουν ούτε μία μέρα τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ κλειστά. Εφόσον πλέον είναι κλειστά, δεν έχουμε αυτή τη δέσμευση, γιατί κάτι που είναι κλειστό, δεν μπορεί να ξανακλείσει δεύτερη φορά. Άρα, λοιπόν, υπό την έννοια αυτή, επειδή η ευθύνη μας στους πολίτες παραμένει ακεραία, η μεταρρύθμιση θα πάει γρηγορότερα".

Τόνισε ακόμη ότι θα αυξηθεί το πλαφόν των ραντεβού των συμβεβλημένων γιατρών από τα 200 έως και τα 400 το μήνα ώστε να καλυφθούν τα χαμένα από την απεργία ραντεβού των ασφαλισμένων και θα αυξηθεί και ο αριθμός των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών.

http://www.medvoi365.gr/

2 σχόλια:

  1. Χρήματα θα δώσουν για αυτές τις 200 επισκέψεις ή μπα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ασφαλισμένος να βιώσει τις συνέπειες της νοοτροπίας του (σήμερα να πάρω τη συνταγούλα μου κι αύριο ...έεεχει ο Θεός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή