Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Νέα πρόκληση Άδωνι: και χωρίς τους γιατρούς θα προχωρήσουμε την Μεταρρύθμιση


Νέα πρόκληση Άδωνι: και χωρίς τους γιατρούς θα προχωρήσουμε την Μεταρρύθμιση
Προκλητικός για ακόμη μία φορά, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στην υγεία και μάλιστα χωρίς την συναίνεση των γιατρών, εάν αυτοί συνεχίσουν να αντιστέκονται.
Μιλώντας το πρωί σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Γεωργιάδης, αναφορικά με την συνεχιζόμενη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ,  παραδέχθηκε πως το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών για το θέμα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των τελευταίων στον ΕΟΠΥΥ δεν φαίνεται να γεφυρώνεται. Τόνισε πως η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και σημείωσε πως αν οι απεργοί επιμείνουν στις θέσεις τους η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς την απόλυτη συναίνεση: “Αν εννοείται πως για να πετύχουμε τη μεταρρύθμιση πρέπει να την σταματήσουμε ή να την ακυρώσουμε, τότε καταλάβετε όλοι ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε τέτοιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ακόμη πως μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένει από τις υπηρεσίες του υπουργείου το πλήρες σχέδιο κινητικότητας και διαθεσιμότητας και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες με το που θα “πάρει το χαρτί...”

Έντονη πάντως είναι και η δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για τον Αδωνι Γεωργιάδη και ειδικότερα, για τους χειρισμούς των δύο υπουργών  (Στουρνάρα- Γεωργιάδη) στο θέμα της αιθαλομίχλης, ενώ δυσφορία για τον υπουργό Υγείας, υπάρχει  και στην ΚΟ της ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου